8 opcija FK Barselona da napravi revoluciju na sredini terena

8 opcija FK Barselona da napravi revoluciju na sredini terena

Se queda. Nakon što je u januaru najavio odlazak iz FK Barselona, a potom i uveravanje da će otići bez obzira na sve na skoro svakoj konferenciji za medije, Ksavi je konačno napravio najneočekivaniji „face of the year“. Ubeđen od strane svog menadžmenta, posebno predsednice Džoan Laporte, rodom iz Terase pristao je da nastavi svoju misiju sledeće godine. Ali ni po koju cenu. On želi da ima konkurentan tim i zato računa na napadački prozor transfera, iako klub ima određene finansijske brige.

Usput Marca objasnio je u petak da je sportski direktor Deko razvio nekoliko strategija sa planovima A, B ili C u zavisnosti od novca koji će klub imati na raspolaganju. To će zavisiti od 40 miliona evra koje Barča još uvek nije dobila od nemačke kompanije Libero Football Finance AG ili od prodaje određenih igrača, kao što su Rafina, Ronald Araujo ili Frenki de Jong. Međutim, Ksavi računa na ove elemente. Ako novac ne stigne ovog leta, Blaugrana će pokušati da obezbedi još jedan ugovor o pozajmici za Žoaoa Cancela (Mančester Siti) i Žoaa Félixa (Atlético).

Više ciljanih elemenata

Međutim, očekuje se da će ovaj drugi otići, ako Kulesi uspeju da dopune svoju kasu, uverava Marca. U slučaju prodaje igrača tima, stanovnici Kamp Noua moći će da ubrzaju regrutovanje nekoliko elemenata, posebno na sredini terena. Sport kaže da Ksavi želi najmanje dva pojačanja na toj poziciji, gde je imao poprilično povređenih igrača poput Gavija i Pedrija. Katalonski autlet dodaje da se još uvek prati fudbaler Mančester sitija Bernardo Silva. Ovo poslednje preferira Barku i ima klauzulu da napusti Građane ovog leta za 58 miliona evra. Mnogo novca.

Drugi igrač koji apeluje na trenera Iberije je Ksavi Sajmons. Bivši igrač Blaugrna koji se probijao od odlaska u PSG. Ali opet, regrutovanje njega neжe biti lako. Sport Ksavi takođe voli Martina Zubimedija (Real Sosijedad) i Džošuu Kimiha (Bajern Minhen). Bivši ima klauzulu od 60 miliona evra dok će ovaj drugi, pristupačniji, biti teško izmešten iz Bajern Minhena. Profil Amadua Onane (Everton) takođe se dopala Barsi, kao i oni Vilfredu Ndidiju (Lester) i Gvidu Rodrigezu (Betis). Neko vreme se pominjalo i ime Marka Veratija (Al-Arabi). FCB, koji ima 8 imena na umu, baca široku mrežu i priprema se za sve scenarije tokom letnjeg transfer prozora, sa komplikovanim potencijalnim klijentima i drugima koji služe kao rezervni planovi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.