Đironi preti relegacija!

Đironi preti relegacija!

Đirona trenutno uživa u najboljoj sezoni u svojoj istoriji. Katalonski klub, dugi lideri La Lige, na putu su da se prvi put kvalifikuju za Ligu šampiona. Klub, koji je kupila Siti grupa, pridružio se La Ligi 2022. godine i nikada nije bio bolji od desetog mesta u vrhunskom letu španskog fudbala. Ali vesti bi mogle da pokvare zabavu. Sadašnji lideri su u opasnosti da budu administrativno oslobođeni od strane UEFA, navodi ACE, zbog navodne utaje poreza od strane Oleksija Lundovskog, agenta Artema Dovbyka.

Transfer aktuelnog najboljeg strelca La Lige (19 golova) ne bi prošao legalno. Ukrajinski advokat Evgenij Kuzmin optužuje ukrajinskog agenta za stvaranje entiteta u Estoniji kako bi izbegao plaćanje poreza u Ukrajini. Kao što je napomenuo Sportarena, nada se da će UEFA preuzeti slučaj. On veruje u to » UEFA može da uvede sankcije Đironi, Dniprou i agentu Lundovskom. Na klupskom nivou, to bi moglo da znači veliku novčanu kaznu, lišavanje licence i isključenje iz učešća na nacionalnom prvenstvu i evropskim turnirima. U slučaju agenta, rizikuje lišavanje dozvole za vežbanje ».

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.