FK Barselona: 2 kluba iz Lige 1 žele da naprave veliki potez za Vitora Rokea

FK Barselona: 2 kluba iz Lige 1 žele da naprave veliki potez za Vitora Rokea

FK Barselona je 12. jula zvanično potpisala mladog i perspektivnog Vitora Roka. Talenat koji je Koštao Kalés 30 miliona evra (ne računajući bonuse) i čija je klauzula o oslobađanju određena na milijardu evra, kako bi se izbegli napadi rivalskih klubova. Prema ugovoru do 2031. godine, rodom iz Timotea ostao je na pozajmici u Atletiko Paranaenseu, pre nego što je napravio iskorak u Evropu u prozoru zimskog transfera. Želeći da ojača napadački sektor, Ksavi je pozdravio mladog igrača iz Auriverdea. Spreman za borbu, Vitor Roke je brzo postao razočaran.

Vitor Roque se zadovoljava mrvicama

Morao je da se zadovolji sa par delova tu i tamo. Između januara i početka februara pojavio se 7 puta na svim takmičenjima (0 startova), ukupno 133 minuta. Nedovoljno za čoveka koji je dobio nadimak „El Tigrinho“. On je takođe počeo da gubi strpljenje, pošto je 3. U narednih 6 mečeva, Ksavi je počeo još malo da ga poziva tako što ga je dva puta startovao (protiv Selte de Vigo i Kadiza). Međutim, Brazilac nije odigrao nijednu utakmicu u potpunosti.

Prisutan nešto više od 4 meseca u Španiji, 19-godišnjak je odigrao samo 13 utakmica u svim takmičenjima, ali samo 2 kao starter. Što se tiče njegovih statistika, brzo je. Nije postigao gol niti pružio asistenciju. Bio je to razočaravajući rezultat i za mladića, koji je imao malo prilika da se izrazi, i Kulesa. U stvari, Ksavi je rekao za njega: „Odlučićemo na kraju sezone. Nije lako doći iz druge lige, nije lako napraviti razliku u Barsi. Potrebno mu je više minuta, više samopouzdanja i na kraju sezone ćemo odlučiti“.

Klubovi ga žele na pozajmicu ali on želi da ostane

Saopštenje za medije koje je bilo u skladu sa nedavnim glasinama o napadaču. I zaista, katalonski mediji su obelodanili da stanovnici Kamp Noua razmišljaju da pozajme svog mladog regruta tokom letnjeg transfer prozora kako bi ona dobila vreme za igru. Naime, nekoliko timova je brzo istupilo, poput Betisa i Sevilje FC. Ovog petka, Mundo Deportivo dodaje još četiri kluba, tačnije Mančester junajted, Napoli, Olimpiko Lionnais i OGC Nica. Svi ovi timovi su očigledno kontaktirali predstavnika igrača.

Ovo poslednje mora da ih je sigurno upozorilo na namere njegovog klijenta. Zaista ACE a nekoliko iberijskih medija objašnjava da Brazilac nema nameru da napusti FK Barselonu u narednim mesecima, bilo u vidu pozajmice ili suvog transfera. Njegov agent će uskoro otputovati u Barselonu gde će se sastati sa sportskim menadžmentom i postaviti rekord. Ono što je sigurno je da ne želi da ode i da svakako ne želi da se vrati u Brazil. Eto, novinari ne razumeju zašto igrač kupljen po tako visokoj ceni igra tako malo. Barča i Ksavi sigurno imaju odgovor i argumente da ubede igrača da se predomisli i ode na pozajmicu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.