Atletiko kažnjen zbog rasističkih skandiranja prema Nikom Vilijamsu

Atletiko kažnjen zbog rasističkih skandiranja prema Nikom Vilijamsu

Niko Vilijams je bio na meti majmunskih povika tokom utakmice Atlético de Madrida protiv Bilbaa prošlog vikenda, ali je odgovorio na teren nekoliko minuta kasnije izjednačujući pred poluvreme. Baskijski vinger je reagovao tako što je proslavio svoj gol istakavši boju svoje kože. Kao sankciju, Fudbalski savez Španije (RFEF) juče je doneo odluku: stadion Civitas Metropolitano dobio je delimično zaključavanje.

„Atlético je dobio sankciju delimičnog zatvaranja svog stadiona na period od dve utakmice (poslednje dve u sezoni u La Ligi protiv Selte Vigo 12. maja i Osasuna 19. maja) i finansijsku kaznu od 20.000 €.“. Počinilac ovih rasističkih pojanja identifikovan je zahvaljujući kamerama stadiona. Ovaj incident je još jedan primer rasizma u Atléticu i španskoj ligi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.