Real Madrid: Svi zabrinuti zbog Endrika u Brazilu

Real Madrid: Svi zabrinuti zbog Endrika u Brazilu

Dok je Vitor Roke imao mešovit start sa FK Barselonom, Endrik, nova senzacija brazilskog fudbala, otkriće Real Madrid sledećeg leta. Posle solidnog debija u majici Selešaoa, napadač Palmeirasa je nedavno dao svoj trag Brazilu. Na martovskom mitingu, njegovi senzacionalni ulazi naterali su sve da se slože. Doduše, mladi napadač je pred svojim budućim navijačima imao neke veoma ostvarene nastupe na Vembliju i Santjagu Bernabeuu. Endrik je došao kao zamena u dve utakmice protiv Engleske (1-1) i Španije (3-3) i postigao dva gola. U Madridu, kao i u Sao Paulu, svi su jedva dočekali da ponovo vide mlado čudo u velikim takmičenjima kao što su Nacionalni šampionat Serije A – Brasileirão i Kopa Libertadores u dresu Alviverdea. Nažalost, čini se da ne ide sve po planu na početku sezone.

Iako je regionalno prvenstvo Paulista bilo formalnost za Endrika i Palmeirasa koji su osvojili trofej u finalu protiv Santosa, neki detalji daju Real Madridu i brazilskom klubu hladan znoj. Slaba statistika, neefikasan uticaj, previše diskretne predstave… Endrik nije na nivou koji su brazilska i španska štampa očekivale s obzirom na ono što je pokazao krajem prošle sezone ali posebno sa Brazilom prošlog marta. Očekuje se da će većina posmatrača videti zrelog Endrika u brazilskom fudbalu, spremnog da osvoji Evropu za nekoliko meseci. Ipak, njegovi nedavni izlasci na južnoamerička bacanja ostavljaju nešto za poželeti, posebno ovaj sinoć u jednom od najmitskijih mečeva u Brazilu.

Loš učinak u derbiju!

Endrik je imao dramatično veče tokom meča između Palmeirasa i Sao Paula, na terenu stadiona Morumbí, gde je igrao protiv Klasika (0-0), 4. Odigrao je samo 66 minuta, pre nego što je napustio teren bez mogućnosti da završi i sa veoma blagim učešćem u igri tima uprkos svojoj pokretljivosti i stalnim pokušajima. Ni u jednom trenutku nije uspeo da bude glavni protagonista i nije imao uticaja na mnogo otvorenih prostora tokom promene položaja. Doduše, dotakao je samo 20 lopti za ukupno 11 preokreta. Mladi talenat Palmeirasa još jednom je startovao na levom krilu, što se već desilo u nekim njegovim poslednjim utakmicama, pa je desnu stranu prepustio Estevau. Uvereni da će predvoditi napad svog tima, oba igrača su imala veoma nesrećno prvo poluvreme, posebno za Endrika. Budući igrač Real Madrida imao je veliku slobodu kretanja, ali je bio previše diskretan i čak neefikasan u nekoliko ponuđenih prilika tokom ovog meča do njegovog izlaska. Ove sezone starosedelac Taguatinga je postigao samo tri gola na 15 odigranih utakmica, većinu kao starter, ukupno više od 1.000 minuta.

Posle nekoliko velikih umaka u formi i slika igrača u suzama prošle sezone, Činilo se da Endrik stiče određenu doslednost, čak i višak samopouzdanja. Abel Fereira, Palmeirasov trener, takođe je izvukao kaiševe: „Često nam se nameću pohvale, to rasplamsava naš ego i zaboravljamo šta nas je dovelo ovde. Iskreno, kao što rekoh, mislim da je on veoma dobro zaokruženo dete, inteligentno dete, koje studira. Mislim da je to fundamentalno. za njega, bilo da je ovde ili u Real Madridu. Imaće vremena da radi, imaće vremena da uči i nastavi da uči. Mislim da ga to čini kumom, što ga čini najboljim igračem i, kao što rekoh, biti veoma oprezan je dobro. Pohvale su veoma dobre. On je u veoma dobrom trenutku. Ima malu zvezdu, ali ima laћnih pohvala. Jedino što mu kažem je da zadrži taj fokus, da zadrži takav stav.“. Sa velikim ciljevima koje su postavili Palmeiras i Real Madrid za poslednju sezonu u domovini, Endrik mora brzo da se povrati…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.