La Liga: Het-trik Roberta Levandovskog srušio Valensiju

La Liga: Het-trik Roberta Levandovskog srušio Valensiju

Iako je Real Madrid već najavljen kao pobednik španske lige od pobede protiv FK Barselona (3-2), klub iz Blaugrane i dalje želi da veruje i, za kraj 33. meča, apsolutno su morali da pobede kako bi održali poslednju nadu za titulu u životu. Ranjen
De Jonga je zamenio Fermín López u XI Xavi Hernándeza, gde će se suočiti sa Valensijom CF, koja se još uvek bori za evropsko mesto na kraju sezone. I prvo poluvreme je bilo veoma živahno na stadionu Montjudik.

Ubrzo posle duela koji je izgubio Petar protiv Ter Štegena, koji je bio sam pred golom (20′), Cancelo je uspeo da prođe do Rafaele, koji je pronašao Fermína Lópeza za uvodni gol sa zaglavljem (1-0, 22′). Međutim, onda je Barselona pukla posle ogromne lopte Ter Štegena, koji je potpuno promašio šut ispred Dura. Napadač Valensije je samo morao da gurne loptu u praznu mrežu da bi izjednačio (1-1, 27′). A nekoliko trenutaka kasnije, Petra je Araujo srušio u loži i priznao logičan penal koji je konvertovao Pepelu (2-1, 38′).

Golman Valensije ispraćen pred poluvreme

Sa dve glupe greљke, Barça je sve upropastio. Međutim, poluvreme je bilo puno iznenađenja, pošto je posle post pogotka Araujoa (45′), Mamardašvili, golman Valensije, ispraćen pošto je rukom dodirnuo loptu ispred Jamala… izvan njegove oblasti (45′+5). I to je koristilo Blaugrani. Iz kornera sa leve strane, Levandovski je glavom uputio loptu u bliži post, da bi posle pauze izjednačio (2-2, 49′). Sveden na desetoricu, Mursijelagosi su mnogo propatili i na kraju pukli.

Ponovo posle dobro pogođenog kornera koji je loše raščistio Domeneč, Levandovski je uspeo da se oporavi brže od svih ostalih da vrati Barsu u prvi plan i ponudi sebi protezu (3-2, 82′). Pre postizanja het-trika postigavši veoma lep uvijač iz slobodnog udarca (4-2, 90’+4). U bolovima, FK Barselona sada zaostaje 11 bodova za Real Madridom i mora, još jednom, da pobedi u katalonskom derbiju protiv Đirone narednog meča kako bi odložila titulu Real Madrida. Sa druge strane, Valensija vidi kako Evropa izmiče i da će morati da se vrati na pravi put protiv Alavésa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.