Jeremy de León, nepoznati koji se uvukao u ekipu Real Madrida

Jeremy de León, nepoznati koji se uvukao u ekipu Real Madrida

Kada su ljubitelji fudbala otkrili listu igrača Karla Anćelotija pozvanih da se suoče sa Bajern Minhenom u polufinalu Lige šampiona, verovatno su se zapitali „Ali ko je taj Džeremi de Leon?“. Čak je vrlo verovatno da neki navijači Real Marida nikada ranije nisu čuli za ovog igrača. A opet, Karlo Anćeloti ga je već pozvao na put u Mančester Siti.

Mora se reći da je 20-godišnjak stigao u Madrid u potpunoj anonimnosti prošlog januara, iz Kastelona, D3 tima. I to je logično, pošto je bio pojačanje za Real Madrid Kastilju. Posebno vrteći vinger, Portorikanac je zapao za oko skautima kluba, koji su zbog toga odlučili da ga regrutuju za B tim Merenguesa, koji takođe igra u trećoj diviziji. Međutim, teško da će igrati pod Raulom Gonzalesom, sa 5 loših nastupa u ligi, svi dolaze sa klupe.

Zagreva klupu u D3

Šta radi igrač koji nije među najboljim igračima Kastilje u prvom timu? Zašto Anćeloti veruje igraču koji izgleda ne ubeđuje Raula? Paklena nepoznanica, pogotovo što povrh ovih, postoji još jedan faktor koji treba uzeti u obzir: on nije prisutan na klupskoj A listi ili na B listi za Ligu šampiona i zbog toga ne može da odigra nijedan minut protiv Bajerna. Kao što je objašnjeno Relevo, zapao je za oko Anćelotiju i stručnom štabu Madriđana.

Njegov stav, tehnički kvalitet i intenzitet na treninzima čine ga idealnim sparing partnerom za igrače prvog tima. Karlo Anćeloti ga mnogo voli, često ga poziva na trening, a računa na njega za pred meč protiv Bajerna. To je već bio slučaj u Mančesteru, gde je poslužio kao napadačka opozicija da se pripremi za meč, što je zbog toga video sa tribina. Igrač bi bio veoma zadovoljan svojom situacijom, a ko zna, možda će mu sledeće sezone Anćeloti dati šansu da zaista zaigra u madridskoj majici…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.