FK Barselona: Uporna odluka Roberta Levandovskog

FK Barselona: Uporna odluka Roberta Levandovskog

Stigavši u FK Barselona 2022. godine, Robert Levandovski je logično sebi napravio mesto kao neosporni starter i napadačka referenca u Kataloniji. Poljski napadač, koji ove sezone ima 13 golova i 8 asistencija na 29 utakmica La Lige, ne nastupa tako dobro kao sa Bajern Minhenom, ali je i dalje centarfor svetske klase. Međutim, poslednjih meseci naišlo se na određene kritike.

U 35. godini, odlazak je bio raspoložen prema nekim izveštajima objavljenim u Španiji, posebno jer njegov ugovor uključuje povećanje plate. Levandovski je zaista veoma težak teret za finansije kluba, koje nisu u dobroj formi. Odlazak bi mogao da ublaži račune Katalonaca, posebno u pogledu čuvenog finansijskog fer-pleja La Lige.

Barselona, i samo Barselona

U stvarnosti, to nije sluиaj. Sport tvrdi da Robert Levandovski želi da ostane u Barci sledeće sezone, i da ne gleda ni na jednu drugu mogućnost, jer se on i njegova porodica osećaju veoma prijatno u gradu. Međutim, Poljak posebno ima prilično sočne ponude iz Saudijske Arabije, moderne destinacije na kojoj bi čak mogao da zaradi više od 16 miliona evra godišnje koliko dobija na katalonskom tlu.

Pored toga što se oseća prilično dobro u privatnom životu, i u svlačionici mu je udobno. Mnogo mu se sviđa Ksavi Hernandez, a činjenica da trener nastavlja avanturu viđena je kao dobra vest. On je jedan od ključnih igrača u ekipi i takođe je veoma blizak sa mladim čuvarom La Masije. Kao podsetnik, on je pod ugovorom do 2026. sa katalonskim timom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.