Ksavi je već postavio dva uslova za FK Barselona za sledeću sezonu!

Ksavi je već postavio dva uslova za FK Barselona za sledeću sezonu!

S tim da je ostalo još malo da se igra na kraju sezone, osim da konsoliduju svoje mesto na podijumu u ligi, FK Barselona već ima oči na sebi sledeće sezone. Kako bi izbegao još jednu praznu godinu, katalonski klub, eliminisan od strane PSŽ-a na pragu poslednje četiri utakmice Lige šampiona, želi da se što bolje pripremi za buduće nameštanje. Imajući ovo na umu, Ksavi je prekinuo ćutanje da bi nacrtao prvi portret svojih očekivanja. „Prošle sezone nismo uradili sva planiranja, ali se nadamo da ćemo to uraditi ove godine“rekao je bivši vezni fudbaler Kalersa pre razgovora o uticaju Evropskog prvenstva, Kopa Amerika i Olimpijskih igara.

Ksavi želi da zadrži Frenkija De Jonga i Serhija Roberta

„Izračunali smo da će igrači stići krajem jula ili početkom avgusta. La Liga neće početi pre 17. i 18. avgusta. Imaćemo vremena da se pripremimo za novu sezonu. Biće to napeto leto.“. Rešen da sve predvidi, 44-godišnji Španac, koji se sprema da preuzme Valensiju na meču 33. kola La Lige, takođe je iskoristio ovu konferenciju za medije kako bi dao neke naznake o svojim namerama za naredni letnji transfer prozor. Zaista, ako aktuelni španski šampioni planiraju da regrutuju, obavezno će morati da prodaju neke starije igrače kako bi poštovali finansijski fer-plej.

Imajući to u vidu, španska štampa je nagovestila da bi Barča mogla da se rastane sa Frenkijem De Jongom, koji je već bio gurnut ka izlazu u leto 2022. godine i smatra se jednim od najvećih zarada u svlačionici Barselone. Upitan o glasinama, Ksavi je ponovio značaj Holanđanina u svom odredu. „Za mene je De Jong ključni igrač. Ništa se nije promenilo, to je zaista ključno za mene. Nije imao sreće sa mnogo povreda ali njegov nivo je uvek bio odličan, smatram ga ključnim igračem“.. Oštro mišljenje koje je Iberijan takođe ponovio kada je govorio o slučaju Serhija Roberta.

Budućnost Vitora Roka oživela…

„Serhi Roberto, želim da se obnovi, da ostane. Sve je na njemu. Klub zna na иemu sam sa Sergijem. On moћe da nam pomogne, on je to uradio od kako smo stigli kao osoblje. Nadam se da će ostati.“. Rešen da zadrži svoja dva štićenika, bivši španski internacionalac (133 kapice, 12 golova) je, s druge strane, ostavio otvorena vrata budućoj pozajmici Vitora Rokea, koji je stigao prošle zime. Zbog nedostatka vremena za igru u majici Blaugrane, 19-godišnji Brazilac vidi da mu je budućnost u Kataloniji zamračena. „Odlučićemo na kraju sezone. Nije lako doći iz druge lige, nije lako napraviti razliku u Barsi. Potrebno mu je više minuta, više samopouzdanja i na kraju sezone ćemo odlučiti“., trezveno je prokomentarisao arhitekta iz Barselone.

Na kraju, ako lamine Yamal, kojeg je PSŽ najavio poslednjih nedelja, i Ronald Araujo, kojeg su priželjkivali Bajern Minhen i Mančester junajted, budu ocenjeni kao neprenosivi, rodom sa Terase je odbio da se pokvasi, uveravajući da još uvek nije razgovarao o ova dva goruća pitanja sa svojom upravom. „Nismo pričali ni o čemu. Situacija u klubu će odrediti raspored“.rekao je igrač, koji još uvek blisko sarađuje sa svojim predsednikom Džoan Laportom i njegovim sportskim direktorom Dekom. Jedno je sigurno, pre nego što definitivno zaroni u novu sezonu, Ksavi već ima vrlo specifičan plan na umu da se (konačno) vrati na vrh sa FK Barselona…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.