Vitor Roke može da se plaši najgoreg u FK Barselona

Vitor Roke može da se plaši najgoreg u FK Barselona

Prošlog leta, FK Barselona je mislila da su izveli veoma veliki udar potpisajući za zvezdu Atletiko Paranaensea Vitora Rokea. Mora se reći da je mladi brazilski napadač smatran veoma velikom budućnošću na poziciji broj 9 i da je Barča zbog toga platio 40 miliona evra da obezbedi svoje usluge. A ideja je bila da on stigne u Kataloniju u leto 2024. Na kraju je uprava Barselone odlučila da promeni svoje planove, tačnije bila je primorana da promeni svoje planove.

Suočen sa neefikasnošću Roberta Levandovskog i nedostatkom konkurencije unapred, Blaugrana je odlučio da dovede Vitora Roka u januaru. To je bilo moguće i zahvaljujući Gavijevijoj ozbiljnoj povredi. Mladi španski vezni fudbaler, koji je isključen tokom cele sezone, prepustio je svoje mesto u registru La Lige Vitoru Rokeu, koji je zbog toga uspeo da bude registrovan. I posle prilično zanimljivog debija, 19-godišnji napadač je potpuno nestao sa radara. Ukupno je odigrao samo 276 minuta u La Ligi na 11 utakmica. Protiv Real Madrida ili PSŽ-a, kada su Barsi bili potrebni ljudi u napadu, Ksavi je odlučio da ga ostavi na klupi i da ga ne koristi.

Ka prinudnom odlasku?

Na strani FK Barselona, poverenje u mladog brazilskog napadača ostaje netaknuto uprkos njegovom lošem učinku u ovom trenutku. Katalonski klub zna da je igraču potrebno vreme da se adaptira na novi život i posebno što je u Barsu stigao u vreme kada nije igrao više od dva meseca. Prema indiskrecijama Mundo Deportivo, interno se oseća da ćemo morati da pokušamo da budemo strpljivi sa Vitorom Rokeom kao što je Real Madrid bio sa Viniciusom Juniorom i Rodrygo Goesom, kojima je trebalo dve godine da potpuno procvetaju. Međutim, situacija između dva španska behemota i dalje je drugačija.

MD podseća da je za 19-godišnjeg napadača situacija nažalost drugačija u tački koja bi mogla da ima velike posledice. Budućnost Vitora Rokea u Barsi nije jasna pošto će klub morati da popuni ekonomsku prazninu koju su ostavili Orfej Medija i Socios.com zatim Líbero i prodaju 49,5 odsto Barça Studija ovog leta. Ako Barka ne bude mogla da zaradi dovoljno novca da ispuni pravilo La Lige o „fer pleju“, imajući u vidu da je prioritet ovog leta regrutovanje na sredini terena, levi vinger i leva odbrana, Vitor Roke bi mogao da bude izguran. Pogotovo što Barča planira da ponovo registruje Gavija u La Ligi. Uprava je stoga razmišljala o žrtvovanja Vitora Roka i raspoložena je pozajmica. Ali, biće neophodno i da ubedimo igrača, koji će imati veoma težak period sa ovom idejom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.