FK Barselona: Na putu je prvo veliko potpisivanje

FK Barselona: Na putu je prvo veliko potpisivanje

FK Barselona je konačno okrenula svoje planove naglavačke. Pre nekoliko meseci, posle poraza protiv Viljareala (3-5), Ksavi Hernandez je najavio odlazak iz Barse. Međutim, posle višemesečnog oklevanja i razgovora sa njegovim menadžmentom, i razočaravajuće nedelje obeležene eliminacijom u C1, a potom i porazom u Klasiku (3-2), Ksavi se predomislio najavom da će konačno ostati na čelu kluba. Odluka obeležena obećanjem Deka i Džoan Laporte da će mu ovog leta ponuditi veliki transfer prozor.

Pozicije koje treba ojačati su već bile na meti i Ksavi čeka pojačanje na sredini terena, ali i levog vingera i levog odbrambenog igrača za naredni prozor transfera. Jedno od imena na tabeli za jačanje defanzivne pozicije na sredini terena je Gvido Rodríguez iz Real Betisa. Klub Blaugrana je već radio na njegovom potpisu i prema Sport, već je bio veoma pozitivan sastanak između pratnje igrača i FK Barselona poslednjih dana.

Dolazak Gvida Rodrigeza izazvaće odlazak

Nekadašnja meta Olimpike Lionnais tokom poslednjeg letnjeg transfer prozora, Gvido Rodrigez (30 godina) bio bi savršen potpis za FK Barselonu, pošto će Argentinac biti oslobođen ugovora na kraju sezone. Poslednji razgovori su navodno bili veoma pozitivni i zadržavanje Ksavija na klupi Barse bio bi povoljan faktor za zaključivanje sporazuma, dok Argentinac ima i druge predloge, posebno iz Saudijske Arabije.

Ako bi potpisivanje 30-godišnjeg veznog igrača bilo definitivno završeno, to bi omogućilo Barsi da se rastane sa Oriolom Romeuom, koji će, ne dozvoljavajući bilo kakva iznenađenja, napustiti klub. Blaugrana bi želeo da mu ponudi dvogodišnji ugovor sa opcijom za trećinu kako bi se pripremio na kratak rok, a takođe bi sanjao da kupi još jednog veznog igrača svetske klase kako bi se pripremio za budućnost. Pravo gradilište se ovog leta uobličava u Kataloniji.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.