FK Barselona želi da zaštiti jednog od svojih grumena!

FK Barselona želi da zaštiti jednog od svojih grumena!

Sezona FK Barselona je završena. Prošlogodišnji šampion Španije, katalonski klub se prošlog vikenda oprostio od poslednjih šansi za titulu porazom od Real Madrida u poslednjim minutima. Bio je to kraj veoma komplikovane nedelje za Blaugranu koji je čvrsto poražen kod kuće u drugom delu četvrtfinala Lige šampiona protiv PSG-a (1-4). Uprkos ovoj neuspešnoj sezoni na sportskom nivou, Katalonci mogu da se pohvale da su postavili nekoliko važnih temelja za svoju budućnost. Ksavi već nekoliko nedelja napušta Barsu, ali se konačno predomislio i biće trener kluba sledeće godine. Najbolje od svega, La Masija je dokazala da je i dalje sposobna da oslobodi velike grumene ove sezone.

Osim pojave ionako visoko žudnje Lamina Jamala, katalonska odbrana će moći da se osloni i na Pau Kubarsija u godinama koje dolaze. Ovaj 17-godišnjak je ove sezone imao 29 nastupa i već je fiksator u katalonskom rearguardu. Tako ACE potvrdio u petak da je prioritet FK Barselona da zaštiti Kubarsija. Čim dostigne starosnu granicu većine, 22. januara, iberijski mediji nas obaveštavaju da će novi ugovor od pet dodatnih godina i uz značajno povećanje plata biti ponuđen španskom internacionalcu (2 kapice). Tako će Kubarsi sledeće godine dobiti četiri miliona evra pre nego što stavi u džep dvanaest miliona evra u berbi 2028-2029. Uz ovaj novi ugovor biće priložena i klauzula o oslobađanju od najmanje 500 miliona evra, što bi bio jedan od glavnih prioriteta timova Džoan Laporte.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.