OM: Pape Gueye se priprema za ponovno ujedinjenje sa Marcelinom

OM: Pape Gueye se priprema za ponovno ujedinjenje sa Marcelinom

Priča između Olimpik de Marseja i Viljareala se verovatno privela kraju. Ako ga sve češće viđamo na terenu u skorašnjim utakmicama (ukupno 11 nastupa u Ligi 1), vezni igrač vidi da mu ugovor ističe u junu na „Canebièreu“. Više nema mnogo sumnje da će otići. Ali gde da idem? Prema pisanju španske štampe, ova buduća destinacija bi se već našla pošto bi se pridružio Viljarealu.

Na osnovu informacija iz ACE, kako se navodi, Senegalac se već dogovorio sa Žutom podmornicom o uslovima ugovora. Potpisao bi ugovor o zakupu od 4 sezone, plus godinu dana opcije. Bio je veoma tražen od strane izvesnog Marselina, kratkotrajnog trenera OM-a na početku sezone. Menadžer bi igrao ulogu ključnog kamena u ovom slučaju pošto je Gueyea stavio kao prioritet da ojača na sredini terena za sledeću sezonu.

Marcelino, ključna figura u ovom slučaju

Moramo da verujemo da je to zadovoljilo bivšeg igrača Le Havra, koji bi dao odobrenje. Ova destinacija nije iznenađujuća pošto je 25-godišnjak već igrao u La Ligi u prošlosti. On je u drugoj polovini prošle sezone pozajmljen Sevilji FC. Iako nije uvršten na andaluzijsku UEFA listu i zbog toga nije učestvovao u pobedničkom pohodu na Ligu Evropa (pobednik Rome u finalu), ipak je učestvovao na 16 utakmica La Lige (1 gol, 3 asistencije).

Ove zime, i dok je bio po strani od strane OM-a na jesen, nakon što je odbio da produži ugovor sa klubom iz Marseja kao što smo otkrili, Gueyeu su se udvarali Kadiz i Sevilja, zainteresovani za mogući povratak afričkog šampiona 2021. Na kraju je ostao u Marseju i čak imao koristi od dolaska Žan-Luja Gaseta kako bi pronašao vreme za igru. „Razgovarao sam sa rukovodstvom. Ako mi date misiju, voleo bih da imam svu imovinu. On je igrač koji mi se mnogo sviđa.“., pohvalio se tehničar kada je stigao.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.