FK Barselona radi na stazi Marko Verati!

FK Barselona radi na stazi Marko Verati!

Ksavi će nastaviti svoju avanturu u FK Barselona. To je saopšteno na konferenciji za novinare u četvrtak. Kako bi ubedio španskog trenera da se predomisli, katalonska uprava je obećala prozor XXL transfera sa pojačanjima na svim linijama. Pozicije koje treba ojačati našle su se na meti napada. Ofanzivno, Barça želi da vrati levog vingera sposobnog da bude eksplozivan i nadaren jedan na jedan. U tom smislu, italijanska štampa objavljuje da je prioritet Khvicha Kvaratskhelia. Napadač Napolija iz Gruzije nije siguran da li želi da nastavi u Seriji A. I mada će problem levog beka takođe morati da se reši ovog leta, Ksavi je u velikoj meri insistirao na potrebi brzog regrutovanja na sredini terena.

Ovoj oblasti, koja je dugo bila snaga katalonskog kluba u najboljim godinama, nedostaje skoro cele sezone. S tim što je Pedri konstantno išao napred-nazad u ambulantu, Frenki De Jong nedosledan i stavljen na transfer listu, Romeu razočaravajuće i Gavi je izašao posle teške povrede, Ksavi je čak morao da se pozabavi Kristensenom u ovoj ulozi Sentinela pred odbranom. Dakle, za upravu Barse prioritet će biti da regrutuje jednog ili više igrača na ovoj poziciji za sledeću sezonu. I prema informacijama iz Sport, Blaugrana ima nekoliko opcija za regrutovanje.

Da li Veratti ћeli da se vrati u Evropu?

Prema pisanju katalonskih medija, prva opcija je očigledno da se zada veliki udarac na transfer tržištu tako što se ne uliva veliki ček regrutu u ovom sektoru. Pominju se imena Džošue Kimiha, koji nikada nije krio želju da igra za Barsu, i Martina Zubimedija. Za igrača Real Sosijedada suma koju je tražio njegov klub dovoljna da znatno uspori ambicije Barselone. Tako da Barça ima ideju na umu za njihovu poziciju broj 6, da će dobiti igrača koji igra u malo egzotičniju ligu.

Zaista, Barča ozbiljno razmatra ideju da isproba potez sa Markom Veratijem. Italijanski internacionalac napustio je PSG ovog leta za Katar i Al-Arabi. U svom novom klubu avantura ide prilično dobro pošto je odigrao 16 mečeva (od 18) i isporučio 7 asistencija. Međutim, u 31. godini italijanski vezni igrač još uvek ima godine vrhunskog fudbala da ponudi i povratak u Evropu (takođe je pregovarao o pravu da se vrati u Evropu 1 nedelju mesečno), u Barsi koja ga je uvek žudela za karijerom, nije tako daleko od toga. Prema informacijama katalonskih medija, Veratti nije baš skupa opcija i pre svega povratak u Evropu omogućio bi mu da se vrati u italijansku reprezentaciju dve godine pre Svetskog prvenstva. Tako da bi propušteni sastanak između Veratija i Barse konačno mogao da se ispravi…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.