Barça: Joan Laporta je obećala Ksavi ludi transfer prozor

Barça: Joan Laporta je obećala Ksavi ludi transfer prozor

Ovo zovemo pravim preokretom. Pre nekoliko meseci, posle poraza protiv Viljareala (3-5), Ksavi Hernandez je najavio odlazak iz Barse. „Želeo bih da saopštim da 30. juna više neću nastaviti da budem trener Barse. Mislim da situacija treba da promeni kurs i, kao Kule, ne mogu da dozvolim da se trenutna situacija dogodi. O tome smo razgovarali sa predsednikom Laportom i sa sportskim menadžmentom, kao Kule, mislim da je klubu potrebna promena dinamike. Razmišljajući o klubu i igračima, mislim da će biti oslobođeni i mirniji“.– najavio je on na konferenciji za novinare. Ovo je dovoljno da izazove pravi zemljotres interno i pre svega da omogući svom timu da preokrene trend. Katalonski tim je posle ove objave prošao 13 utakmica bez poraza do druge deonice protiv PSG-a i samim tim njihove eliminacije u četvrtfinalu C1.

U međuvremenu, uprava FK Barselona je nekoliko puta pokušala da promeni Ksavijevo mišljenje. Džoan Laporta je objasnila da niko ne otelotvoruje Barču bolje od Ksavija i da je projekat morao da se nastavi sa njim. Međutim, ikonični bivši kapiten Blaugrane se nije predomislio i uprava je počela da traži druge trenere. Ali Barça nije klub kao bilo koji drugi. Posle razočaravajuće nedelje obeležene eliminacijom u C1 i porazom u Klasiku (3-2), Ksavi je iznenadio svoj svet promenom mišljenja i najavom da će konačno ostati na čelu kluba. Na konferenciji za novinare održanoj u sredu, rukovodstvo je saopštilo da će ostati na funkciji, objašnjavajući da su poslednji sastanci raznih stranaka urodila plodom.

Prva numera je već aktivirana

U tom smislu, katalonska štampa ovog petka pravi otkrića o temama o kojima se razgovaralo na tim sastancima. U trenutku objave njegovog odlaska, Ksavi je isticao da Barčanin projekat mora da napravi drugačiji zaokret, da klub mora da ima više ambicija da ponovo postane evropski velikan. Prema SportDeko i Laporta su obećali Ksavi veliki transfer prozor ovog leta. Pozicije koje treba ojačati su već bile na meti i Ksavi zbog toga očekuje regrute na sredini terena ali i snažnog levog vingera u situacijama jedan na jedan. Levog beka takođe jako želi španski trener. Uprava je obećala Ksaviju da će mu dozvoliti da konačno skrene u ćošak. „Klub je pružio uveravanja Ksavi da će biti važnih potpisa i da će biti prodaje za njihove finansije“, piše u svojim kolumnama Sport.

Upravo prvi profil koji se pominje za pokretanje transfer prozora FK Barselona 2024-2025 zove se Khvicha Kvaratskhelia. Napolijev gruzijski vinger veoma ceni Ksavija i savršeno se uklapa u ono što traži, tačnije teško pogođenog levog vingera koji dobro nastupa u napadačkom duelu, prema La Gazzetta Dello Sport. Iznad svega, sa 23 godine, ovaj drugi više ne želi da produži svoju avanturu u Napoliju koji su mu ponudili bolju platu. Želi promenu sredine i Barça želi da napadne jako da bi ga vratio. Međutim, biće neophodno da imamo solidne finansije jer ga Aurelio De Laurentiis neće rasprodati, naprotiv.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.