Atletiko osvetlio FK Barselona i RFEF za Niko Vilijamsa

Atletiko osvetlio FK Barselona i RFEF za Niko Vilijamsa

Španija doživljava odličan početak leta. Pobednik reprezentacije Francuske u polufinalu, La Roja će u nedelju (9 časova) igrati finale Evropskog prvenstva protiv Engleske na poziciji favorita. Slični Lamine Yamal, Dani Olmo i Nico Williams zapljusnuli su konkurenciju svojim talentom uprkos mladim godinama (igrač Lajpciga već ima 26 godina, međutim). Oni će i dalje biti posebno pod lupom protiv Tri Lava, posebno protiv dvojice pobednika. Lamine Yamal i Nico su veж otkriжe ovog takmiиenja. Mogli bi čak i da se nađu u klubu posle leta.

Barča je igrača Atletika stavio kao prioritet da ojača levu stranu napada. Čak je postignut sporazum o uslovima ugovora. «U ovom trenutku, možemo sebi da priuštimo transfer kao što je transfer Niko Vilijamsa. Imamo načina da se pozabavimo ovim transferomJoan Laporta je čak rekla na talasima Catalunya Radio početkom nedelje. Da li je pomogao svom sluиaju dajući ovakvu izjavu? Ništa manje nije sigurno s obzirom da uopšte nije prošlo na strani baskijske zemlje. Predsednik Atletika, Džon Uriarte, čak se zaparao tokom konferencije za novinare koju je organizovao njegov klub. Optužuje Barsu, ali i federaciju.

Atletiko je besan

«Niko je igrač koji je potpuno posvećen Atletskom klubu. Bio je izložen bombardovanju pitanjima o svojoj budućnosti, na preteran i nekontrolisan način, iako je fokusiran na Evro, sa Fudbalskim savezom Španije, koji nije uspeo da ga zaštitizapočinje menadžer. Poštovanje između svih igrača koji čine fudbal je osnovna osnova, ili ga ovako vidimo u Atletskom klubu, koji igrače pod ugovorom sa drugim klubovima ne podvrgava pritisku javnosti da pokušaju da ih regrutujuOn nastavlja, veoma uznemiren.

«Atletika teži ovome i bez ograničenja. Pokazujemo da imamo atraktivan i ambiciozan projekat za naše igrače i našeg trenera. Dokaz za to je da smo nedavno obnovili dva naša internacionalca, Unai Simón (2029) i Vivijan (2031). Sa druge strane, Niko je potpisao prošle godine do 2027. godine, a žudeo za igračima kao što su Sancet, Prados, Julen Agirrezabala i Paredes su takođe potpisali nekoliko sezona, da bi dali nekoliko primera„, citira Jon Uriarte zauzvrat pre nego što insistira na održivosti svog kluba.

Niko Vilijams ima puštenu klauzulu od 58 miliona evra

«Atletski klub je ekonomski, socijalno i sportski sposoban da zadrži igrače ovog kalibra u svojoj strukturi, uključujući i Niko Vilijamsa.Posle takvih izjava, teško je zamisliti da baskijski tim olakšava pregovore za svog 21-godišnjeg vinera. Ovo poslednje je stoga pod ugovorom do 2027. godine ali ima klauzulu o oslobađanju od 58 miliona evra. To je suma od koje će morati da se oslobode ako Barča zaista želi da kupi španskog internacionalca (19 kapica, 3 gola). Neжe biti drugog izlaza.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.