Senzacija Niko Vilijams je postigao dogovor sa klubom!

Barça: Staza Niko Vilijams nervira neke menadžere

Bio je malo manje istaknut protiv Francuske, dobro je promrmljao izuzetan Žil Kunde. Ali za svoje prvo međunarodno takmičenje sa La Rojom, Niko Vilijams blefira sve. Odličan u igri jedan na jedan, brz, odlučan i inteligentan u svojoj igri, Baskijci su zasenili sve, dok su ga navijači La Lige već dobro poznavali.

Pre ovog Evra već je bio veoma dobro ocenjen na tržištu, a njegovi dobri nastupi u dresu „trikolora“ su mu još više povećali vrednost. Sve to, sa prilično pristupačnom otpusnjom klauzulom, s obzirom da bi to bilo oko 60 miliona evra. Skoro smešna suma za velike evropske klubove. Postojao je veoma vreo klub koji je nudio njegove usluge: FK Barselona.

Barça se jasno pozicionirao

„U ovom trenutku možemo sebi da priuštimo transfer poput onog u Niko Vilijamsu. Imamo sredstva da se pozabavimo ovim transferom. To je jedna od mogućnosti na kojima radimo sa Hansijem Flikom.“Džoan Laporta se čak poverila početkom nedelje. I kao što je naznačeno Sport, igrač i katalonski klub su već postigli dogovor. Postignut je dogovor oko detalja ugovora – tačnije plate i trajanja, čak i ako ih katalonski list ne obelodani.

Barča i baskijski tim sada moraju da zaključe operaciju, mada će morati da se nađe način da se odmah plati ova izdata klauzula, što je daleko od jednostavne, uprkos Izjavama Laporte. Takođe će morati da se pronađe rešenje da bi mogao da ga registruje, dok finansijski fer-plej La Lige ostavlja malo prostora za manevrisanje katalonskim liderima. Ali dobro je počelo…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.