Bajern Minhen sada želi da smeni Alfonsa Dejvisa!

Bajern Minhen: Alfonso Dejvis i dalje želi da potpiše za Real

O budućnosti Alfonsa Dejvisa već mesecima se priča o gradu u Minhenu, ako ne i godinama. Čak je vrlo verovatno da je ovaj slučaj već iznervirao više od jednog bavarskog navijača… Na kraju svog ugovora 2025. godine, moćni i brzi Kanađanin je punom parom pregovarao o produžetku ugovora sa nemačkim gigantom, čak i ako je taj trend bio prilično negativan, posebno suočen sa velikim sumama koje je tražio odbrambeni igrač.

„Nismo pod pritiskom. Postoji normalan odnos između igrača i kluba. Ovo je normalna situacija. Ne ћelim da pregovaram u javnosti. Ne želim to da uradim. Verujemo da smo dali fer i korektnu ponudu.“, poverio se krajem maja sportski direktor kluba iz Minhena Maks Eberl. Od tada se situacija zapravo nije promenila, dok je igrač na Kopa America sa svojim nacionalnim timom.

Bajernu je dosta

U poslednje vreme se takođe kaže da je Real Madrid, glavni kandidat da ponudi svoje usluge, malo smirio stvari i da više nije toliko zainteresovan. A sada Stoni fudbal otkriva malu bombu. Videvši da je dosije predugo bio u pripravnosti, Bajern Minhen je odlučio da proda Dejvisa ovog leta. Ovo je velika novina, s obzirom na to da je trend bio prilično, u slučaju da se ne postigne dogovor, za odlazak 2025. na kraju ugovora. Uprava Minhena je zbog toga pokazala vrata svom igraču, koji je u klubu od 2019. godine.

Ostaje da se vidi ko će biti zainteresovan za njegove usluge. Real Madrid trenutno deluje zadovoljno Ferlandom Mendijem, a imaju i druge jeftinije opcije poput Migela Gutijereza (čiji je suvlasnik Đirona) kako bi Francuzu doneo konkurenciju. Premijer liga bi stoga mogla da bude verodostojna opcija. Pogotovo što Bajern troši više od 100 miliona evra za duo Olise-Pejlinha, a sigurno će želeti da unese svež keš na račune…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.