FK Barselona želi da kupi igrača… FK Mec!

Merkato: Ludi san FK Barselona za svoj napad

Šta ako još jedan Lamine stigne u FK Barselonu u narednim nedeljama? Opterećen finansijskim poteškoćama, katalonski klub je aktivan, u svakom slučaju, na transfer tržištu kako bi ojačao svoju ekipu. Imaju to u vidu, Barselonini gornji ešaloni su od Niko Vilijamsa, trenutno u bojama Atletik Bilbaa, napravili glavni prioritet ovog transfer prozora. Ali to nije sve. Ukoliko Kalersi uspeju da se domognu vinera iz La Roje, koji blista od početka Euro 2024, bord FCB takođe namerava da ojača na sredini terena, ovoga puta po nižoj ceni.

Od Sport potvrđuje, ove nedelje, da bi direktori poslednje drugoplasirane ekipe u La Ligi bili zainteresovani za profil izvesnog Lamina Kamare. Prema ugovoru do 2026. godine, 20-godišnji senegalski internacionalac (23 kapice, 6 golova) očigledno nije siguran da će ostati u FK Mec, posebno posle silaska Grenata u Ligu 2. Tako bi Kalersi želeli da iskoriste sportsku situaciju u Mecu kako bi sebi ponudili talentovan profil, poznat po svom obimu igre, bez trošenja previše novca.

Barça pazi na Lamine Camaru

Procenjen na 10 miliona evra, rodom iz Dioulouloua i dalje je mnogo jeftinija alternativa od one koja vodi do Amadua Onane, sada u dresu Evertona, ali i na nišanu Barselone. Međutim, pazite, jer ako španski mediji preciziraju da bi Barča mogao da razmotri pozajmicu sa opcijom kupovine za desnog beka 1m73, nekoliko timova bi takođe trebalo da se javi. Dejli uverava, u tom pogledu, da su Monako i Galatasaraj takođe na osmatračnici u ovom slučaju. Pored toga, Blaugrana još uvek nije dala nikakve konkretne ponude.

Zaista, klub ima, danas, i druge prioritete i želje da ih obezbedi pre početka projekta na sredini terena. Tajming koji bi logično mogao da nanese štetu timu koji sada trenira Hansi Flik. Sa svoje strane, FK Mec može, u svakom slučaju, da očekuje talas odlazaka, u vreme kada se Žorž Mikautadze uskoro pridružuje AS Monaku, kako smo nedavno otkrili.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.