FK Barselona nudi više od 20 miliona za napadača Hull City-ja!

FK Barselona nudi više od 20 miliona za napadača Hull City-ja!

FK Barselona želi da započne svoju revoluciju. Posle Xavijevog odlaska, uprava je brzo pronašla trenera u osobi Hansija Flik. Nemački trener će mu u katalonskom klubu prekinuti posao sa ekipom koja je prošle sezone pokazala svoje granice kako u defanzivnom, tako i u napadačkom sektoru. Rukovodstvo zna da će morati da budu aktivni na transfer tržištu da bi ojačali na svim pozicijama. A sa ekonomskim poteškoćama kroz koje klub prolazi već nekoliko sezona, Barča mora da ima ideje. U tom smislu, sportski direktor Deko proučava nekoliko puteva u napadačkom sektoru.

Portugalski lider zna da će morati da obnovi skoro sve u ovom sektoru. S tim što se Robert Levandovski bliži kraju svoje sjajne karijere, Žoao Feliks nije siguran da će ostati čak i na pozajmici, Rafina na izlasku da bi dobio lepu sumu ili Vitor Roke u punoj aklimatizaciji, teško je videti barča kako se takmiči sa Real Madridom sledeće sezone. Čak ni igrači koji se vraćaju sa pozajmice kao što je Ansu Fati izgleda ne ubeđuju upravu. Moraćemo ozbiljno da regrutujemo napadački front.

Kredit sa obavezom kupovine

I prema informacijama iz Nebeski sportovi, FK Barselona se nameračila na iznenađujuće vođstvo. Engleski napadač Džejden Filogene igra u šampionatu za Hull City. Dvadesetdvogodišnji U21 internacionalni igrač „Tri lava“ (4 kapice, 3 gola) izdvojio se ove sezone u svom klubu i jedna je od velikih nada engleskog fudbala. Trenirao je u Aston Vili, tamo nikada nije uspeo da se nametne i bio je na pozajmicama iz Kardifa i Stouk Sitija.

Viljani su prošle sezone odlučili da se trajno rastanu od njega i Hull City ga je regrutovao za 6 miliona evra. I za godinu dana, njegova vrednost se više nego utrostručila. Autor 12 golova i 6 asistencija na 32 meča, Džejden Filogene je vidno ubedio Barsu. Nebeski sportovi čak objavljuje da je prvu zvaničnu ponudu poslao FK Barselona. Kredit sa obavezom kupovine za iznos od oko 23 miliona evra. Prema ugovoru do 2026. sa Hull City-jem, 22-godišnji „viner“ je u iskušenju zbog odlaska i Hull City bi povratio veoma lepu sumu samo godinu dana nakon što bi ga kupio. Da se nastavi…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.