Real Madrid ima plan B u slučaju neuspeha sa Andrijem Luninom

Real Madrid ima plan B u slučaju neuspeha sa Andrijem Luninom

U modricama zbog dve nezgodne povrede, Tibaut Kurtoa je bio primoran da se odrekne svog mesta na golu Real Madrida. Odsutan veći deo sezone, „Crveni đavo“ se vratio takmičenju početkom maja i na veoma dobar način doprineo 15. tituli Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. Tako ne bi trebalo da bude debate o poziciji broj 1 sledeće sezone, što je prirodno obećano Belgijancu. Ipak, čini se da je debata potpuno zažistala u vezi sa njegovom zamenu i da agituje za početak transfer prozora za Madrileñose.

U konkurenciji sa Kepom Arizabalaga, pre nego što je iskoristio fizičke probleme Crvenog đavola, Andrij Lunin se etablirao kao novi starter na golu Real Madrida. Redovan u La Ligi (21 startuje za 10 čistih čaršava u ligi), 25-godišnji golman je takođe potvrdio svoj novi status stavljanjem visokih nastupa u Ligi šampiona, posebno protiv Mančester sitija. Međutim, pošto se Tibaut Kurtoa vratio u formu, Ukrajinac je povratio svoje mesto na klupi. A sada, hipoteza o odlasku je dobila na zamahu.

Kepa viљe od Lunina?

Ukoliko je Real Madrid želeo da nagradi rodom iz Krasnoharda za svoju sjajnu sezonu nudeći mu produžetak ugovora do 2029. godine, glavna briga još uvek nije ispratila njegove direktore. Razlog? Čini se da Ukrajinac nije sklon prihvatanju pozicije broj 2 u hijerarhiji i ostaje otvoren za ponude spolja, u slučaju da pronađe startnu poziciju u drugom klubu. Dok je budućnost Andrija Lunina još uvek u vazduhu u španskoj prestonici, Real Madrid navodno razmatra još jednu opciju za narednu sezonu.

Prema Marca, uprava Madriđana navodno razmišlja da zadrži Kepu Arrizabalaga, pozajmljenog bez opcije kupovine od strane Čelsija početkom prošle sezone. Uprkos odlasku Maurisija Poketina na londonsku klupu, zameniće ga bivši trener Lestera Enco Mareska, čini se da njegova budućnost neće biti napisana na Stamford Bridžu pošto se očekuje da glavnu ulogu igraju Robert Sančez i Đorđe Petrović. Ali kakve to veze ima za Baskijaca, koji je izgleda spreman da prihvati ulogu broj 2 iza Tibauta Kortua u klubu njegovih snova kako ga prenosi SPORT, ove subote. Međutim, Real Madrid će morati da kopa duboko po džepovima ako žele da računaju na Kepu, koji je pod ugovorom sa „Plavcima“ do juna 2025. godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.