Barçina ambiciozna formula za kupovinu Niko Vilijamsa

Barçina ambiciozna formula za kupovinu Niko Vilijamsa

Niko Vilijams nastavlja da zavodi evropske posmatrače. Već zapanjujuće sa Atletikom ove sezone, „vinger“ uživa tokom ovog Evra. Počevši od leve strane španskog napada, 21-godišnjem igraču se vrti u glavi. Đovani Di Lorenco i dalje ima obrt u bubregu posle utakmice prošlog četvrtka gde je Vilijams postigao jedini gol na utakmici. Ovo je potvrda u stvarnosti. Rodom iz Pamplone je poslednjih meseci na radaru najvećih evropskih klubova. Njegova sezona u La Ligi (5 golova i 14 asistencija na 31 utakmici) odvela ga je u drugu dimenziju. Čelsi ali posebno FK Barselona su otkucali njegovo ime kako bi ojačali ovog leta. Blaugrana traži igrača sa strane, tačnije sa leve strane, koji može da bude kolega Lamina Jamala.

To je dobra stvar, dva pobednika se sviđaju jedan drugom, oni koji su zvezde La Rojine hajduke u Nemačkoj. „Upravo sam pre nekoliko nedelja potpisao novi ugovor u Atletiku, tamo se osećam veoma dobro. Veoma sam srećan u Atletiku. Veoma je čudno primati pitanja o mojoj budućnosti.“, objasnio je mladi igrač pre nekoliko dana. Osim što u ovom novom ugovoru, puštena klauzula od 58 miliona evra može brzo da promeni njegovu melodiju. Suma koja mora da se plati u jednom po redu, ali je već prevelika za Katalonce. Ovo poslednje ponudiće veću, ali i rasprostranjeniju ponudu za finansiranje. Prema Sport, prva ponuda od 40 miliona evra u dve tranše (20 miliona evra svaki put), plus Inigo Martinez (nekadašnji igrač Atletika) neće biti dovoljna. Moramo da idemo dalje sa novom, još naprednijom formulom. Da ne bi platio klauzulu, Barča će dati ponudu od 55 miliona evra koja se plaća u dve tranše (30+25), sa 10 miliona evra promenljivih, a Inigo Martinez (33 godine, procenjen na 5 miliona evra od strane Transfermarkta). Sa ovim predlogom u iznosu do 65 miliona evra, on premašuje iznos odredbe o izdavanju. U slučaju odbijanja, oni će morati da plate čuvenih 58 miliona evra koje Katalonci žele da izbegnu po svaku cenu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.