Neverovatan gest Real Madrida sa Žozeluom

Real Madrid dovodi u pitanje Budućnost Žozelua

Jedna sezona i onda je nestala. Heroj polufinala Lige šampiona, i autor veoma pristojne sezone sa klupe, napustiće špansku prestonicu ovog leta. Na pozajmici iz Espanjola, goleador prisutan na Euro sa La Rojom i žestoki pristalica Merenguea od detinjstva se ne očekuje da ostane. Teška konkurencija koja dolazi sledeće sezone, sa dolascima Endrika i Kajlijan Mbapea, kao i sočne ponude u inostranstvu su ga pogurali da donese ovakvu odluku.

Jedan od klubova koji se jako zalaže da ga kupi je Sportski klub Al Garafa, tim iz Katara. Zlatni odlazak u penziju za 34-godišnjeg napadača, koji bi napustio evropski fudbal uz uzduћio glavom i proљao kroz ulazna vrata. Međutim, njegova ugovorna situacija je zabrinjavajuće. Ukoliko ne ostane u Madridu, koji zbog toga ne bi iskoristio svoju opciju kupovine 1,5 miliona evra, katarski klub će morati da pregovara sa Espanjolom. I nema garancija da će Katalonci lako otvoriti vrata.

Real Madrid želi da se zahvali Žozelu

Relevo ukazuje na to da je odnos između napadača i kluba sveže promovisan u La Ligu veoma hladan, te da bi uprava na taj način mogla da pokvari planove napadača. Real Madrid je toga svestan i odlučio je da Žozelu učini uslugu. Kako bi sprečili Espanjol da odigra prljavi trik na Hozelu, Madrileños će ipak iskoristiti ovu opciju kupovine od 1,5 miliona evra.

Zatim su pustili igrača tako što su mu dozvolili da ode zbog veoma niske naknade za transfer, što Espanjol ne bi uradio. Način da se zahvali napadaču na pruženim uslugama ove sezone i za njegovo primerno ponašanje tokom cele sezone 2023/2024. Otmen gest Real Madrida!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.