Euro 2024, Portugal: João Félix case management embarrasses Atlético de Madrid

Euro 2024, Portugal: João Félix case management embarrasses Atlético de Madrid

O slučaju Žoao Félix i dalje govori Madrid. Prema ugovoru sa Atlético de Madridom do juna 2029. godine, napadač Viseua, koji je prošle sezone pozajmljen Barsi, više se ne uklapa u planove Dijega Simeonea i odlazak je više nego ikada na dnevnom redu. Da, ali za sada je portugalski internacionalac (39 kapica, 8 golova), trenutno na Euro sa Selečaom, i dalje igrač Kolhonerosa i stanovnici Cívitas Metropolitano su se našli u prilično neprijatnoj situaciji. Ako su Kalersi, sada trener Hansi Flik, već pokazali nameru o novoj pozajmici, poslednji 4. u La Ligi preferira prodaju. Opcija koju katalonska uprava ne može da priušti, u finansijskim poteškoćama i nesposobna da ispuni zahteve Madrida.

Od tada do danas, Rojiblankosi su računali više nego ikada na Euro 2024. Međunarodni turnir koji omogućava Barsinom broju 14 da se pokaže, da zablista i tako probudi želje takmičenja. Problem? Bivši igrač Benfike i Čelsija do sada nije odigrao nijedan minut. Zamena protiv Češke Republike, on je takođe ostao na klupi protiv Turske posle zagrevanja za deo meča. Na kraju ga Roberto Martinez nije zvao među pet izmena koje je napravio i Feliks je sada jedan od četvorice igrača portugalske reprezentacije koji još uvek nisu korišćeni na ovom Evropskom prvenstvu sa Gončalom Ramosom, Danilom Pereirom i Mateusom Nunesom (kao i golmanima Ruijem Patrisijem i Žozeom Saom).

Atlético favorizuje prodaju, ali…

U nedostatku vremena za igru, čovek koji je postigao 10 golova i isporučio 6 asistencija na 44 meča u svim takmičenjima prošle sezone nema priliku da se pokaže. Dovoljno da ohladi ardor mogućih kandidata za njegov dolazak… Menadžment koji remeti projekte Kolhonerosa. Regrutovan za više od 127 miliona evra na leto 2019. godine, Félix se više ne smatra nezamenljivim elementom, bilo za klupski ili nacionalni tim. Sa Robertom Martínezom, Portugalac je počeo samo sedam utakmica od mogućih 17, odnosno 41,7%. Odnos je, opet, prenizak da bi se prisilila na prodaju. Kao što je naznačeno Mundo Deportivo, taj kontekst bi stoga mogao da pogura Atlético de Madrid da se vrati svojim planovima i prihvati novu pozajmicu… u Barseloni, ili negde drugde.

Skoro Fanatik tvrdio je, u tom smislu, da je turski klub Fenerbahče, gde je Žoze Murinjo primljen na mesto generalnog direktora, ušao u ples. Dva kluba su čak već razgovarala o operaciji Félixa u sklopu pregovora za Çalar Söyüncü, odbrambenog igrača pozajmljenog Madrileñosima Feneru kojeg istanbulska strana želi da zadrži. Konačno, Mančester junajted takođe ostaje na osmatračnici. Nedavno upitan o svojoj budućnosti, glavni zabrinuti je, sa svoje strane, najavio boju. „Na pozajmici sam, to ne zavisi od mene. Moj plan je jasan, volim Barselonu i želim da ostanem tamo. To zavisi od nekoliko faktora, pa da vidimo šta će se desiti.“, rekao je 1m81 desnonogi portugalskim medijima. Jedno je sigurno, ova sapunica je još uvek daleko od kraja i Portugalija očigledno ne pomaže Atlético de Madridu da je okonča.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.