Saudijska Arabija ima plan da spasi prozor za transfer FK Barselona

Saudijska Arabija ima plan da spasi prozor za transfer FK Barselona

Leto će verovatno biti komplikovano za FK Barselona. Ukoliko njegov večiti rival Madrid uživa u zvaničnom potpisivanju Kajlijan Mbapea do 2029. godine, klub iz Blaugrane prvo mora da se suoči sa ekonomskim problemima pre nego što privuče statistiku, uz finansijski fer-plej La Lige koji ne pomaže. I dok Hansi Flik, novi katalonski trener, želi da ojača tim, klub će morati da se rastane sa nekoliko igrača sa visokom tržišnom vrednošću kako bi ispunio svoja očekivanja.

Situacija koja interesuje kupovne klubove i posebno Saudijsku Pro Ligu. Ako će evropskim klubovima biti teško da parira katalonskim zahtevima i platama najvećih igrača, direktori FK Barselona su logično otvoreniji za prodaju velikim timovima u saudijskoj ligi kako bi dobili znatnije obeštećenje i ne ojačali direktne konkurente u Ligi šampiona.

Saudijska Arabija pažljivo prati Barču

Prema poslednjim informacijama iz Sport, Barča će morati da smesti između tri i četiri igrača, koji se ne uklapaju u planove novog projekta, na transfer listu, kako bi izgradio svoj novi odred. Klubovi SPL već su se obratili Barsi i čak zatražili da počnu pregovore. Kontaktirani su i neki od rukovodilaca tima, posebno centarfori. Navodno je zatražena cena za Ronalda Araujoa, Andreasa Kristensena i Žila Kundea.

Rafina se takođe navodi u jednačini. Aktuelni sportski direktor Barse, Deko, bio je agent Brazilca, ali bi ipak mogao da bude pušten ako stigne novi napadač, pošto su Lamine Yamal i Robert Lewandowski nedodirljivi za Hansija Flik. Pored imena, neki moćni klubovi u Saudijskoj Arabiji kontaktirali su Barku kako bi razmotrili saradnju ili sponzorske ugovore. Jasno je da bi zalivska zemlja mogla da spasi Barsu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.