Real Madrid se suočava sa velikim problemom Ferlanda Mendija

Malo verovatna zamena Bajern Minhena koja će zameniti Alfonsa Dejvisa

Osvajači Lige šampiona po petnaesti put u svojoj istoriji, Real Madrid je još jednom uništio takmičenje. XXL sezona za Merenguese kojima Ferland Mendi nije stranac. Francuski levi bek za koga je najavljeno da odlazi prošlog leta sa avetom Saudijske Arabije konačno je ostao. U konkurenciji sa FranOm Garsijom, rodom iz Meulan-en-Yvelinesa konačno je dobio boljeg od bivšeg igrača Reja Valekana tokom sezone. 37 nastupa za 1 gol i ključni značaj u sistemu Karla Anćelotija omogućili su mu da se vrati u milost.

Opozvan u reprezentaciji Francuske i pozvao na Euro 2024, bivši igrač Liona se vratio na svoj najbolji nivo u najboljim trenucima i izaziva određena previranja u sportskom planiranju Real Madrida. Privučen Alfonsom Dejvisom, madridski klub namerava da iskoristi ugovornu situaciju Kanađanina sa Bajern Minhenom s obzirom da je na kraju ugovora za godinu dana. To bi mu omoguжilo da ga privuиe ili ovog leta ili slobodno u leto 2025. Međutim, situacija se menja sa formom Ferlanda Mendija i čini sve nejasnijim.

Real Madrid se ulio u nevolju

Sada ima 29 godina, Ferland Mendi je na godinu dana od isteka ugovora sa Real Madridom. Iznenađujuća situacija s obzirom na to da Real Madrid nije navikao da ostavlja svoje igrače mlađe od trideset godina u ovakvoj situaciji oko ugovora i generalno pregovara sa igračima dve godine pre isteka ugovora. Ovoga puta, Real Madrid je rizikovao da bude u slaboj poziciji u ovom slučaju želeći da ga natera da ode prošle godine. Ovo postaje konkretno sa Ferlandom Mendijem ponovo na dobrom nivou i Alfonso Dejvis i dalje u razgovorima o produžetku ugovora sa Bajern Minhenom, nemački klub ne želi da ga vidi kako odlazi.

Kao što je izvestio Ace, Ferland Mendi je pažljiv prema ovoj situaciji i čeka da vidi šta madridski klub namerava da uradi sa njim. U zavisnosti od pozicije Merenguesa, sudbina Ferlanda Mendija mogla bi da se razliиite izmeрu kontinuiteta sa Merenguesima ili odlaska iz Casa Blanca. Francuski igrač ipak ima prednost u ovoj odluci pošto mu ugovorna situacija omogućava da ima karte u ruci.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.