Hansi Flik ima neverovatnu metu za svoj FK Barselona

Plan Hansija Flik da prodrma svlačionicu FK Barselona

FK Barselona više nema pravo da pravi greške. I zaista, sezona 2023-2024 katalonskog kluba uopšte nije ispunila očekivanja koja su joj postavljena posle veoma zanimljive prethodne berbe i probušenog dvomečem iz Kup lige. Brzo je ispustio Real Madrid u ligi, Kalsi su takođe imali neverovatan podforum u Ligi šampiona. Protiv PSG-a u četvrtfinalu, ovaj drugi je pobedio na Parc des Princes (2-3). U povratničke utakmice odmerio ih je crveni karton Ronalda Araujoa koji ih je naterao da dožive ogroman poraz (1-4). Zbog toga Barča nije mogao da ostane na ovoj dinamici.

I prva velika odluka upravnog odbora Barselone da krene napred bila je da se rastanemo sa Ksavijem. Bivši metronom katalonskog veznog reda nije mogao da odoli pritisku stvorenom lošim rezultatima njegovog tima. Autor nekoliko udaraca ove sezone, 45-godišnji tehničar je bio iznerviran nedostatkom garancija svojih menadžera tokom prozora transfera. Opterećen ogromnim problemima sa prilivom novca, iberijska ekipa se već nekoliko godina bori da privuče velika imena po ogromnim sumama. Kao rezultat toga, Barča mora da preduzima korake po nižoj ceni kako bi se finansijski vratila na pravi kolosek i ojačala svoju ekipu. Ostavljen na kraju sapunice koja je trajala nekoliko meseci, Ksavija je zamenio Hansi Flik. Nosilac nade, nemački trener zna da ne sme da ostane.

Hansi Flik želi da vrati Anđela Stilera

I zaista, bivši selektor Nemca već radi na jačanju svoje Barse zajedno sa Džoan Laportom i Dekom. Svestan neizvesne situacije oko finansija Barse, 59-godišnji trener ima mnogo ideja. Željan da ojača svoj vezni red, ovako se okliznuo u ime Anđela Stilera. Ovaj 23-godišnji nemački vezni fudbaler imao je izuzetnu sezonu sa Štutgartom. Ključni igrač u uspehu ljudi Sebastijana Hoenessa, golman se izdvojio i sa golom i šest asistencija na 36 nastupa ove sezone sa saigračima Serhou Guirassyja. On je takođe bio igrač ispod 23 godine koji je napravio najprogresivnije dodavanja ove sezone u pet velikih liga (207 asistencija).

Smatra se jednim od najboljih veznih igrača Bundeslige, njegov profil apeluje na Hansija Flik prema pisanju katalonskih medija Sport. Rođen u Minhenu i trenirao u Bajernu, nemačkog omladinskog internacionalca (17 kapica) je prvi put u Ligi šampiona pokrenuo bivši trener bavarskog kluba u decembru 2020. Prema ugovoru do 2027. godine sa stanovnicima Mercedes-Benc arene, levonogi igrač bi prema informacijama naših kolega sa druge strane Pirineja mogao da spakuje kofere za 25 miliona evra. Jeftina ideja i koja stoga izgleda kao dobar potez za direktore Barse koji još uvek nisu napredovali sa svojim pionima u ovom dosijeu. Jedno je sigurno, međutim, Hansi Flik je pod čarolijom Anđela Stilera!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.