Pau Victor, grumen koji pravi dilemu u FK Barselona

Pau Victor, grumen koji pravi dilemu u FK Barselona

Ime Pau Viktor vam verovatno ništa ne znači, čak i ako ste pristalica FK Barselona. Mora se reći da je 22-godišnjak mnogo manje publicizovan od mnogih drugih mladih elemenata katalonskog kluba. Međutim, on izlazi iz posebno uspešne sezone sa B timom giganta iz Barselone, sa 20 golova u D3 ove sezone, kao najbolji strelac takmičenja.

Igrač koji u 22. godini može da bude potencijalno koristan za prvi tim u veoma bliskoj budućnosti. Ovo je čak i mišljenje dobrog dela rukovodstva. Međutim, postoji jedan problem, i to ne najmanje: igrač ne pripada FK Barseloni. I zaista, on je na pozajmici iz Đirone, a ukoliko ne dođe do preokreta, vratiće se u svoj klub narednih dana.

Složen slučaj

Kao što je naznačeno Mundo Deportivo, Barça želi da ga zadrži. Međutim, opcija da se kupi da klub kojim predsedava Džoan Laporta istekla je u aprilu. Bilo je to samo 3 miliona evra, ali Blaugrana nije uspela da ga podigne zbog finansijskog fer-pleja La Lige. Đirona je u jakoj poziciji da traži više novca.

Barča, svestan da eventualno može da posluži kao zamenu Levandovskom, pregovaraće sa njihovim susedom, ali znajte da će sada cena biti mnogo veća od 3 miliona evra. Igrači poput Oriol Romeua, nekadašnjeg Đirone, ili Pabla Torea i Erika Garsije, pozajmljeni u klub iz La Lige senzacije ove sezone, mogli bi da uđu u operaciju kako bi smanjili sumu. Još jedan kompleksan slučaj za Barçu…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.