Tri osobe osuđene na zatvorsku kaznu zbog rasističkih uvreda na vinicijusu Junioru

Tri osobe osuđene na zatvorsku kaznu zbog rasističkih uvreda na vinicijusu Junioru

Popriličan korak napred u borbi protiv rasizma u Španiji. Žrtva rasističkih uvreda u nekoliko navrata u La Ligi, Vinícius Júnior je ovo pretrpeo 21. Meč posle kojeg je pustio rant na društvenim mrežama, a potom i na konferenciji za novinare.

Konačno, događaji su došli do zaključka bez presedana u Španiji, kao što je la Liga najavila u svom saopštenju za javnost. Tako je po prvi put španski pravosudni sistem osudio trojicu pristalica krivim za ova rasistička dela na 8 meseci zatvora. Njima će takođe biti zabranjen ulazak na stadion na dve godine iako je Valensija već odlučila da ih izbaci. „Tokom saslušanja optuženi su pročitali pismo izvinjenja upućeno Viniciusu Junioru, LALIGI i Real Madridu, u kojem se potvrđuje da se LALIGA od početka borila protiv rasizma i da je odlučno reagovala“, dodaje Liga u svom saopštenju za javnost.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.