Bajern Minhen želi da otpusti šest zvezdica!

Bajern Minhen želi da otpusti šest zvezdica!

Posle poraza od titule u Bundesligi od Bajer Leverkuzena Ksabija Alonsa, Bajern Minhen ima nameru da povrati nacionalnu nadmoć u sezoni 2024-2025. Za početak ovog novog ciklusa, bavarski lideri su odlučili da se klade na novog trenera. Nakon što je mnogo puta odbijen, upravni odbor Rekordmeistera se konačno dokotio Vinsenta Kompanija, koji je na klupu Minhena stigao da nasledi Tomasa Tuhela. Ako se sredi dosije trenera, poslednja trećina u nemačkoj ligi sada namerava da zapali prozor letnjeg transfera.

Imajte to u vidu, polufinalista Lige šampiona je aktivan i već je sastavio atraktivan u uћi spisak. Od Danija Olma do Džonatana Taha, Džona Stounsa, Niko Vilijamsa i Džošue Zirkzea, nema nestašice imena. Da, ali u ovome je stvar, pre regrutovanja, Bajern Minhen namerava da počisti. Od Nebeska Nemačka kaže da je bavarska uprava otvorila vrata nekolicini igrača u ekipi, i to ne najmanje. Regrutovan za 67 miliona evra 2022. godine, Matijs de Ligt (24), koji se ponekad povezuje sa PSG-om, neće zadržati nemački klub. Ali to nije sve.

Bajern želi sve da promeni!

Često pominjan na strani FK Barselona, Džošua Kimih – takođe praćen Real Madridom i klubom iz francuske prestonice – takođe bi mogao da plovi ka novim horizontima u narednim nedeljama. Nedavno se 29-godišnjak poverio da će doći do razgovora sa njegovim menadžerima posle Euro 2024. Među ostalim kandidatima za odlazak pominje se i Leon Goretzka, po ugovoru do juna 2026. Pored 29-godišnjeg nemačkog veznog igrača, marokanski Nousair Mazraoui, koji zapravo nikada nije uspeo da se nametne u Bavarskoj, takođe bi mogao da spakuje kofere.

Konačno, na napadačkom frontu, bavarska strana bi takođe bila otvorena za nekoliko odlazaka. Praćen Barçom poslednjih nedelja, Kingsli Koman, koji se priprema da igra Euro 2024 sa Les Bleusom, imao bi izlaznu potvrdu. To je slučaj i za Serža Gnabrija. Povezan sa Bajernom do juna 2026. godine, 28-godišnji Nemac sada se procenjuje na 40 miliona evra. Ako nemački mediji preciziraju da stanovnici Alijanc arene trenutno nisu dobili nikakvu konkretnu ponudu, opšti egzodus je dobro i istinski se priprema u Bavarskoj…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.