Svetski šampion 2014 priseća se Dana kada mu je pretilo 60 huligana

Svetski šampion 2014 priseća se Dana kada mu je pretilo 60 huligana

Od Dortmunda do Bajern Minhena, preko nemačke reprezentacije i PSV Ajndhovena, karijera Marija Getzea nikada nije bila glatka vožnja. Jedini strelac u finalu Svetskog prvenstva 2014. između Nemačke i Argentine, 32-godišnji napadački vezni igrač doživeo je radost titule na međunarodnoj sceni pre nego što je doživeo pakao u Bajern Minhenu. Smatran budućom pukotinom nemačkog fudbala kada je startovao u Bousiji Dortmund, rodom iz Memingena dao je novi podsticaj svojoj karijeri tako što se pridružio Bajern Minhenu 2013. godine. Ipak, prelazak iz Rura u Bavarsku nije imao željeni efekat i njegov transfer izazvao je talas nezadovoljstva u logoru BvB.

Jedanaest godina kasnije, igrač Ajntraht Frankfurta obelodanio je da mu je tada na treningu sa minhenskom ekipom pretilo oko šezdeset huligana. „Sve ovo me je uhvatilo nespremnog u to vreme. Potpuno sam potcenio važnost koju sam imao u Dortmundu. Samo sa puno nagoveštaja, uspeo sam da razumem reakcije kao zahvalnost. Ono što nikada neću zaboraviti je da je jednog dana, 50 ili 60 huligana došlo na naš trening samo da bi me uvredili. Tada sam imao 20 godina i izabrao sam Bajern iz racionalnih razloga u to vreme. Želeo sam da se dalje razvijam., rekao je bivši nemački internacionalac u intervjuu za Zeit.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.