Bajern Minhen: Vinsent Kompani već želi da žrtvuje francuskog internacionalca

Bajern Minhen: Vinsent Kompani već želi da žrtvuje francuskog internacionalca

Bajern Minhen već dugi niz godina voli da se oslanja na francuske igrače. Žan Pjer Papin, Biksente Lizarazu, Vili Sagnol, Valerijen Ismael, Frank Riberi ili Bendžamin Pavard, Bavarska je često bila veoma uspešna za većinu njih. U aktuelnom timu, Dayot Upamecano, Kingsley Coman, Sacha Boey i Mathys Tel održavaju ovu francusku tradiciju, ali jedan od njih bi mogao da plati cenu novog projekta koji će biti postavljen posle dolaska Vinsenta Kompanija na mesto trenera.

Centralna odbrana će biti rad u toku i jedan igrač bi mogao da bude žrtvovan, to je Dayot Upamecano. Barem je to ono љto Bild u svojim kolumnama u ponedeljak. Nemački mediji objašnjavaju da se Matijs de Ligt smatra ključnim delom odbrane i da Kim-min Džae i Erik Dier ostaju u planovima Rekordmeistera za sledeću sezonu. Još jedan igrač je blizu jačanja ovog sektora, Džonatan Tah. Nemački šampion sa Bajer Leverkuzenom, u načelu ima dogovor sa Bavarcima čak i ako će morati da ubedi Verkselfa.

Premijer liga na osmatračnici

Defanzivni dolazak koji bi mogao da iznosi 40 miliona evra dok se interno razmatra i ime Oumara Soleta (Red Bul Salcburg). Potencijalno gurnut na peto mesto u hijerarhiji posle komplikovanog završetka sezone provedenog u zamenskoj ulozi, Dejot Upamekano neće biti zadržan u slučaju zanimljive ponude Bajern Minhena. Stigao iz RB Lajpciga 2021. godine za 42,5 miliona evra, francuski centralni odbrambeni igrač bi stoga bio igrač žrtvovan u ovom sektoru.

Njegovi nastupi bi interno bili ocenjeni kao nedovoljni za Bajern Minhen i njegove greške u ključnim trenucima sezone nisu molile za njega. Nemački mediji takođe izveštavaju o velikoj interesovanju za njega u Premijer ligi, poput Čelsija. Sa 25 godina i sa Euro 2024 na nišanu sa Francuskom, Dejot Upamekano je u koritu u Bajern Minhenu gde mu ugovor ističe u junu 2026.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.