Bajern Minhen: Vinsent Kompani je već otkucao 4 imena za prozor letnjeg transfera!

Bajern Minhen: Vinsent Kompani je već otkucao 4 imena za prozor letnjeg transfera!

„FK Bajern je regrutovao Vinsenta Kompanija za svog novog trenera. Tridesetosmogodišnji Belgijanac potpisao je do 30. juna 2027. godine. Nedavno je radio za engleski klub Premijer lige Burnli.“. Putem saopštenja za javnost i nakon što je mnogo puta odbijen (Ksabi Alonso, Džulijan Nagelsman, Ralf Rangnik…), Bajern Minhen je konačno oglasio dolazak Vinsenta Kompanija, koji je igrao za RSC Anderleht i Burnli. Bez pravog iskustva na klupi evropskog giganta, belgijski trener će imati težak zadatak da obnovi tim iz Minhena, treći u poslednjoj sezoni Bundelisge i polufinalista Lige šampiona.

Kompani želi da izvodi dva prljava trika u Barči

„Veoma smo srećni što smo regrutovali Vinsenta Kompanija za FK Bajern. U razgovoru sa njim, odmah smo bili na istom nivou. Jasno nam je pokazao koliko ga je privukla pozicija u FK Bajern i da apsolutno želi da je preuzme. Vinsent Kompani je gladan i sve donosi sa sobom. Već kao igrač bio je istaknuta ličnost u međunarodnom fudbalu na najvišem nivou i takođe napreduje kao trener. Voleli bismo da vidimo veći kontinuitet u ovoj poziciji. Sa njim želimo da postignemo mnogo u FK Bajern i naravno da uspemo zajedno“., generalni direktor sporta Maks Eberl je brzo čestitao.

Sa svoje strane, Kristof Frojnd, sportski direktor Rekordmeistera, takođe je želeo da istakne stil igre čoveka koji je napravio haos u Prvenstvu pre nego što je svoj tim održao u Premijer ligi. „Vinsent Kompani je tip trenera koji se veoma dobro uklapa u filozofiju igre i identitet FK Bajern: njegovi timovi žele loptu, žele da igraju fudbal na dominantan način i sa visokim intenzitetom. On je veoma ambiciozan mladi trener sa mnogo internacionalnog iskustva, koji uzima puls igračima i tačno zna šta treba da se desi na terenu. On može i daće mnogo našem timu“.. Da bi uspeo u prvom velikom izazovu u karijeri, rodom iz Ucclea nije trebalo mnogo vremena da prenese svoje prve želje.

Prioritet odbrani…

Rešen da ojača sadašnju ekipu, bivši odbrambeni igrač Mančester sitija je ciljao četiri imena za prozor letnjeg transfera. Sa ovim na umu, Mundo Deportivo rekao je u petak da bi Belgijanac voleo da privuče Danija Olma (26). Zaveden svestranošću, vizijom igre i pokretljivošću španskog internacionalnog veznog igrača RB Lajpciga, Kompani bi takođe cenio njegovo znanje o Bundesligi. Pored toga, Niko Vilijams, pobednik Atletik Bilbaa i La Roje, takođe bi bio na užoj listi koju je sastavio novi bavarski taktičar. Pored ova dva imena, na meti FK Barselona, Kompani bi želeo da radi i sa starim poznanikom.

Bivši saigrač bavarskog trenera, Džon Stouns (30 godina) mogao bi, naime, da odleti u Bavarsku u narednim nedeljama. Pod Pepom Gvardiolom, njih dvojica su igrali zajedno i Kompani ne bi bio bezosećajan na ideju da potpiše iskusan profil kako bi ojačao svoju odbranu. Poslednje, ali ne i najmanje značajno, da poboljšamo minhenski rearguard, Ogledalo nagoveštava, sa svoje strane, da bi Bajern bio na osmatračnici da kupi Oleksandru Zinčenku, levom beku Arsenala. I dok je Alfonso Dejvis trenutno snažno povezan sa transferom u Real Madrid, dolazak 27-godišnjeg Ukrajinca omogućio bi nemačkoj upravi da nadoknadi ovaj verovatni odlazak. Jedno je sigurno, novi arhitekta Bavarci je već na delu…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.