Dortmund: Predsednik brani sporazum sa proizvođačem oružja Rajnmetal

Dortmund: Predsednik brani sporazum sa proizvođačem oružja Rajnmetal

Borusija Dortmund je ove nedelje najavila svog novog sponzora Rajnmetala. Partnerstvo kao nijedno drugo, jer je Rheinmetall proizvođač oružja (tenkovi, granate). Navijači BVB-a bili su uvređeni ovim trogodišnjim sponzorstvom koje će na majicama igrača videti logo kompanije. Hans-Joakim Votzke, predsednik Dortmunda, želeo je da brani ovo partnerstvo.

„Rat u Evropi imamo prvi put posle mnogo decenija. Većina Nemaca pozdravlja činjenicu da se Bundeswehr modernizuje kako bi se garantovala sloboda i demokratija. Slično tome, jasna većina ljudi želi da podržimo Ukrajinu, koja pati od ruskog rata agresije. Ali obojica rade samo sa modernom odbrambenom tehnologijom. Kakva bi Ukrajina danas bila bez oružja SAD i Evrope? Bezbednost i odbrana su kamen temeljac naše demokratije“Hans-Joakim Votzke je opravdao.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.