Vincent Kompany je mogao da se vrati u Schalke 04

Bajern Minhen objasnio razloge njihovog iznenađujućeg izbora Vinsenta Kompanija

Upravo postavljen za trenera Bajern Minhena juče je Vinsent Kompani (38) potpisao trogodišnji ugovor sa bavarskim klubom, do 2027. godine. Belgijanac će biti trener svog trećeg tima otkako je postao trener 2020. godine (Anderleht, Burnli i sada Bajern Minhen). Meteorski uspon, iako ove godine nije uspeo da zadrži Burnli FK u Premijer ligi. Prilika da postane trener Rekordmeistera deluje nečuveno, čak i da je glavna zainteresovana strana mogla da se povrati ranije tokom karijere u Nemačkoj.

Prema informacijama iz Bild ovog četvrtka, Vinsent Kompani je takođe bio kandidat za mesto selektora FK Šalke 04. U vreme kada je klub iz Gelzenkirhena upravo potvrdio povratak na nemački vrhunski let, bivši sportski direktor Kenigsblauena, Ruven Šreder, inicirao je kontakte sa Belgijancem, a da se oni nisu ostvarili. Na kraju, Šalke 04 se odlučio za Frenka Krejmera, koji je indukovan u julu 2022.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.