Ksabi Alonso slika portret idealnog trenera

Leverkuzen: Igrač Real Madrida Ksabi Alonso apsolutno želi

U očima mnogih posmatrača, Ksabi Alonso je bio najbolji trener ove sezone. Juče ga je nominovala Nagrada za fudbal globusa, dok je Kajlijan Mbape osvojio titulu najboljeg igrača sezone. Trener Bajer Leverkuzena, svež od titule u Bundesligi i osvajač Kupa Nemačke, dominirao je u postupku ove sezone u Nemačkoj. Od Karla Anćelotija do Pepa Gvardiole, Žozea Murinja i Rafe Beníteza, Ksabi Alonso je imao priliku da stekne solidno iskustvo pre nego što je na najvišem nivou. Na talasima Movistar+– 42-godišnji tehničar otkrio je profil idealnog trenera.

„Mnogo sam naučio od svih svojih trenera i to pretvorio u sopstvenu početničku trenersku ličnost. Rafa (Benítez) je fudbal, taktika: kako se integrisati, kako pomoći, šta raditi. Pep (Gvardiola) vam poručuje: ‘Igraćemo ovako i desiće se’. U tome podvlačim Mourinhovu snagu i inteligenciju u komunikaciji (…). Del Boske me je nauиio da brinem o stvarima o kojima treba da brineљ. Anćeloti je bio odličan u izražavanju onoga što je dobar fudbal i šta treba da uradimo.“– objasnio je trener Bajera.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.