Bajern Minhen objasnio razloge njihovog iznenađujućeg izbora Vinsenta Kompanija

Bajern Minhen objasnio razloge njihovog iznenađujućeg izbora Vinsenta Kompanija

Od relegacije do šampionata do najvećeg kluba u Nemačkoj, očigledno je postojao samo jedan korak za Vinsenta Kompanija. Dok je Bajern Minhen očajnički tražio novog trenera koji će naslediti Tomasa Tuhela, avenije su delovale potpuno iscrpljeno. Ksabi Alonso, Džulijan Nagelsman, Ralf Rangnik ili Roberto De Zerbi, ništa nisu učinili za bavarski tim koji je definitivno tražio savršenu. Ovaj je sada pronađen i zove se Vinsent Kompani. Iznenađujući izbor da se kladi na mladog belgijskog trenera pošto je njegovo iskustvo prilično ograničeno. Dve godine u Anderlehtu gde je završio na 4. i 3. mestu u Jupiler Pro ligi i dve godine na Burnliju gde je bio šampion Šampionata pre nego što je završio na 19. mestu u Premijer ligi. Ohrabrujući početak, ali da li je to bilo dovoljno da se napravi tako visok korak?

Za bavarske vođe, da. Daleko od preovlađujućeg skepticizma posle ovog iznenadnog imenovanja, Rekordmeister je morao da pokaže uverljivo lice. Pogotovo što je Vinsent Kompani prvi trener kojeg je novi duo izabrao na čelu sportskog pravca kluba, Maks Eberl i Kristof Frojnd. „U klubu se svi slažemo da je Vinsent Kompani pravi trener fk Bajern i radujemo se saradnji sa njim. Maks Eberl i Kristof Frojnd nikada nisu odustajali i pedantno su radili na pronalaženju trenera koji bi mogao da dovede FK Bajern do uspeha i razvije ga sa novim idejama. Vinsent Kompani predstavlja upravo jedinstvo i timski duh koji nam je potreban.“, najavio je generalni direktor Bajern Minhena Jan-Kristijan Dresen.

Ambicija i igra su napravili razliku

Vinsent Kompani će imati pritisak pošto će morati da pruži ovom timu bajern Minhena ukus pobede ponovo posle prazne sezone. Osvajački duh, pobednička navika nasleđena iz njegove igračke karijere koja je omogućila Vinsentu Kompanijama da napravi razliku u očima bavarskih donosilaca odluka. „Veoma smo srećni što smo regrutovali Vinsenta Kompanija za FK Bajern. U razgovoru sa njim, odmah smo bili na istom nivou. Jasno nam je pokazao koliko ga je privukla pozicija u FK Bajern i da apsolutno želi da je preuzme. Vinsent Kompani je gladan i sve donosi sa sobom. Već kao igrač bio je istaknuta ličnost u međunarodnom fudbalu na najvišem nivou i takođe napreduje kao trener. Voleli bismo da vidimo veći kontinuitet u ovoj poziciji. Sa njim želimo da postignemo mnogo u FK Bajern i naravno da uspemo zajedno“.rekao je generalni direktor sporta Maks Eberl.

Da bi još malo ispratio njegove reči i pozabavio se aspektom bacanja, Kristof Frojnd, sportski direktor Rekordmeistera istakao je stil igre Vinsenta Kompanija. Onaj koji je napravio haos u Prvenstvu u dominantnoj ligi čak i ako nije bio u stanju da ga reprodukuje u Premijer ligi u timu koji igra za opstanak. „Vinsent Kompani je tip trenera koji se veoma dobro uklapa u filozofiju igre i identitet FK Bajern: njegovi timovi žele loptu, žele da igraju fudbal na dominantan način i sa visokim intenzitetom. On je veoma ambiciozan mladi trener sa mnogo internacionalnog iskustva, koji uzima puls igračima i tačno zna šta treba da se desi na terenu. On može i daće mnogo našem timu“.– rekao je bivši izvršni direktor Red Bul Salcburga. Hrabar izbor pažljivo razmotren za Bajern Minhen koji je svestan da će opklada Vinsenta Kompanija biti rizična. Sada je pitanje da li će biti plaćen…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.