Borusija Dortmund: Navijači protestuju protiv novog sponzora

Borusija Dortmund: Navijači protestuju protiv novog sponzora

Borusija Dortmund se priprema za finale Lige šampiona. Za tri dana BVB će igrati treće C1 finale u svojoj istoriji na Vembliju, što je značajan finansijski vetar. Nemački klub takođe vodi računa o svojim finansijama zahvaljujući novom sponzoru. Jutros su najavili novo partnerstvo sa Rheinmetall-om. Iako je kompanija lokalna, navijači je veoma ne vole.

Rheinmetall nije kompanija kao bilo koja druga. Proizvođač je oružja, proizvodi granate i tenkovsku opremu. Portparol Unsere Kurve (glavne organizacije pristalica) Tomas Kesen nezadovoljan je ovim novim sponzorom. „Preuzeli bismo odgovornost sa takvim sporazumom“, rekao je Nebeski sport. Nemačko mirovno udruženje takođe kritikuje sponzorstvo: „Veoma sam šokiran. Nikada ne bih mogao ni da zamislim da će BVB razmotriti ulazak u partnerstvo sa odbrambenom kompanijom.“. Logo nemačkog brenda biće prisutan u subotu sa finala Lige šampiona na Vembliju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.