AC Milan ulazi u bitku za Sehrou Guirassy

AC Milan ulazi u bitku za Sehrou Guirassy

Veliki napadač. Redak dragulj koji svi fudbalski klubovi žele da pronađu. U Italiji, AC Milan je regrutovanje centarfora učinio jednim od prioriteta sledećeg letnjeg transfer tržišta. Mora se reći da Lombardovi žele da ubrizgaju novu krv u svoj tim posle odlaska Olivijea Žirua. Slobodan, svetski šampion iz 2018. pridružiće se Los Anđeles FC ovog leta. Da bi ga zamenili, Rossoneri imaju ime na umu. That of Sehrou Guirassy.

Mora se reći da je ovo poslednje bilo veoma impresivno u dresu Štutgarta, trenutno trećeg u Bundesligi ove sezone 2023-24. A bivšem igraču Stade Rennais nije stran ovaj uspeh. Snažan starter, pošto je u startnih jedanaest puta bio 26 puta na 28 utakmica u kojima je učestvovao, 28-godišnji fudbaler je postigao 28 golova dok je isporučio 2 asistencije. Neizbežno, njegova sjajna sezona nije prošla nezapaženo.

Milan je to učinio prioritetom

AC Milan, koji veoma ceni njegov profil postizanja golova i mnoge kvalitete, učinio ga je svojim glavnim prioritetom na leto. Režiseri u njemu vide igrača sposobnog da predvodi napad Rossonera. Međutim, italijanski tim će morati laktom da se probije pošto je zainteresovana i Borusija Dortmund, koja želi ofanzivno da ojača. Finalisti Lige šampiona i privilegovani posmatrači, Marsupials (5. u Bundesligi) pomno prate igrača.

On je jedan od njihovih prioriteta na poziciji broj 9. Ali BVB i AC Milan, kao i svi klubovi koji će se pozicionirati za njega, moraće da budu ubedljivi na svim nivoima. I zaista, njegova klauzula od 17,5 miliona evra sa Štutgartom će morati da bude ukinuta i starosedelac Arlesa, čiji ugovor zvanično ističe u junu 2026. godine, mora da bude zaveden. Leto obećava da će biti turbulentno za Sehrou Guirassyja.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.