Frankfurt: Hugo Ekitike objasnio svoj povratak u formu

Video: Uzvišeni gol Huga Ekitikea protiv Bajerna

Maљina je morala da ide. Stigao u Frankfurt ove zime, bivši Parižanin Hugo Ekitike je u procesu oporavka u Nemačkoj. Ako je njegov start bio radnički, zbog nedostatka fizičke kondicije zbog njegovog sporednog u Parizu, 22-godišnji napadač pronalazi put nazad do gola. Rezultat: 3 gola u njihove poslednje 4 utakmice, uključujući 2 protiv Bajern Minhena i Bajer Leverkuzena. U komentarima koje je izvestio BILD ove srede, Ekitike je objasnio ovaj povratak.

«To je pitanje samopouzdanja, akumuliram ga. Mogu slobodno da igram i osećam se kao da me štite treneri, objašnjava bivši Parižanin, koji je PSG trajno prodao prošlog meseca. Pažljivo su me upoznali. Činjenica da je trener Dino Toppmöller i sam bio napadač i govori francuski je plus za mene. Pokazao mi je snimke i objasnio mi mnogo toga. Posle toga sam postigao golove. Ulio mi je poverenje u sebe i na tome moram da mu budem zahvalna (…) Frankfurt je za mene bio putovanje u nepoznato. Ali ovde se osećam tako prijatno, ne bih to pomislio. Ajntraht se savršeno uklapa. Takođe se osećam voljeno od strane navijača.»

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.