PSG: Evropski velikan spreman da baci 50 miliona evra za kupovinu Rendala Kolo Muanija

PSG: Evropski velikan spreman da baci 50 miliona evra za kupovinu Rendala Kolo Muanija

Regrutovan u novčano vreme prozora letnjeg transfera 2023. godine, Rendal Kolo Muani (25 godina) trebalo je da bude važan deo projekta fransis pariskog odreda, zajedno sa Ousmane Dembélé i Kylian Mbappé. Lideri Ile-de-Fransa su čak pristali da plate ni manje ni više nego 90 miliona evra kako bi potpisali igrača koji je godinu dana ranije stigao besplatno u Ajntraht Frankfurt. RKM bi mogao da se vrati u Nemačku.

Tim otkriva da je Kolo Muani jedan od prioriteta Borusije Dortmund. Kvalifikovani za finale Lige šampiona, Marsupialsi će imati veći budžet za svoj letnji transfer prozor za 2024. Njihova ideja je jasna: pustite Sebastijana Halera i Youssoufa Moukoka da potpišu efikasnijeg napadača. I oиigledno, Kolo Muani je sreжan.

RKM ponovo u Nemačkoj?

U PSG-u francuski internacionalac nema svoju najbolju sezonu. Kao zamena, bivši igrač Nantesa je postigao 12 golova i isporučio 6 asistencija na 43 utakmice u svim takmičenjima. Nije sjajan rekord. BVB, koji je navodno takođe zainteresovan za Serhou Guirassyja, želeo bi da obezbedi kredit sa opcijom kupovine, ali bi bio spreman da plati do 50 miliona evra za besplatan transfer.

Suma koja je i dalje daleko od investicije koju je PSG napravio 2023. godine. Osim što klub iz prestonice zna da nikada neće dobiti svoj udeo. Ostaje i da se vidi da li će francuski šampioni želeti da ga puste, oni koji već imaju post-Mbape eru da se snađu. Dortmund se nada da će ih ubediti i potpisati za igrača koji je blistao u svojoj jedinoj sezoni u Bundesligi (23 gola, 14 asistencija).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.