Bajern: Bivši igrač rasturio upravu kluba i Harija Kejna

Bajern: Bivši igrač rasturio upravu kluba i Harija Kejna

Sa 44 gola i 12 asistencija na 45 odigranih utakmica u svim takmičenjima, Hari Kejn je imao veoma dobru prvu sezonu u bojama Bajern Minhena – barem na individualnom nivou – što ga čini najboljim strelcem u Evropi. Međutim, to nije bilo dovoljno da osvoji svoju prvu titulu u karijeri, Bajern će ovu sezonu 2023/2024 zaključiti bez ikakvog trofeja u pitanju, što je gorak neuspeh za Rekordmeister. Čak i ako uveri da Kejn nije odgovoran za ovu sezonu, bivši igrač Bajerna Didi Haman (između 1993. i 1998. godine) zamera direktorima što su oko njega izgradili poslednji letnji transfer prozor.

„Bajern je prošle godine bez Kejna postigao više golova nego sada. Ovo je takođe imalo svoju cenu. To je veoma visoka plata i koštala je više od 100 miliona. Da je tako-tako igralo napred, obavezno bi im bilo gore?“– izrazio je on, pre nego što je povukao paralelu sa upravom Borusije Dortmund. „Haaland je otišao, onda smo rekli: ‘sve se raspada u Dortmundu’. I trebalo je da osvoje Bundesligu naredne godine. Belingem odlazi, pa kaћeљ, „Zaboga, kako жe se ovo desiti? Sada su u finalu Lige šampiona“dodao je on.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.