Bajer Leverkuzen blizu izjednačavanja rekorda svih vremena

Bajer Leverkuzen oborio rekord nepobeđenih u Evropi!

Iz nedelje u nedelju, Bajer Leverkuzen je sve bliži krajnjem prestižu: završava sezonu neporažen. Nemački klub je sve bliži ovom golu, posle ove velike pobede protiv Bohuma (vidi rezime), potpisujući 50. utakmicu bez poraza. Nadimak ‘Neverkuzen’ dat 2002. posle neuspeha u ligi i finala Lige šampiona odneo je ove sezone, a rekord nepobedivosti je već oboren. Bajeru je ostala još samo jedna utakmica (protiv Augzburga kod kuće) da izjednači sulud rekord.

Doduše, Bajer je već oborio rekord Juventusa, Dinama iz Zagreba, Rijeke i posebno Benfike u smislu broja utakmica bez poraza, a mogao bi da izjednači novi rekord, da završi sezonu nepobeđen u ligi. To su uspela samo tri tima u modernoj eri: Milan u sezoni 1991-1992, Arsenal 2003-2004 i Juventus 2011-2012. Međutim, niko od njih nije imao priliku da ostvari drhtavicu sa Evropskim kupom u pitanju. Rekord koji Bajern Minhen, u hegemoniji poslednjih godina u Nemačkoj, nikada nije uspeo da dostigne. Dodatno potencijal za titulu Lige Evropa, ljudi Ksabija Alonsa blizu su ostvarenja podviga koji će ostati ugraviran u istoriji.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.