Istorijski prvi za Kiela, promovisan u Bundesligu

Istorijski prvi za Kiela, promovisan u Bundesligu

SV Holstein Kiel će pamtiti ovu subotu, 11. maj 2024. godine. Ako je 2.klub iz Bundeslige (nemački D2) naleteo na Fortune Dizeldorf (1-1), bod iz žreba je bio dovoljan da se osigura uspon na vrhunski let nemačkog fudbala, prvi put u svojoj istoriji.

Pred 15.000 navijača stadiona Holštajn, trener Marsel Lap i njegovi ljudi proslavili su događaj kluba osnovanog 1900. Klub je tu vest saopštio na sajtu X, ironično ga nazivajući „najlepšim žrebom na svetu“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.