Bajer Leverkuzen oborio rekord nepobeđenih u Evropi!

Bajer Leverkuzen oborio rekord nepobeđenih u Evropi!

Jednostavno, istorijski. Ovog četvrtka uveče Bajer Leverkuzen je imao priliku da definitivno uđe u istoriju fudbala. Nepobeđen u 48 mečeva, od početka sezone, nemački tim se izgleda nikada ne plaši poraza. Ovog četvrtka uveče, kada su u 80. minutu vodili sa 2:0, klub Ksabija Alonsa je još jednom uspeo da otme kvalifikacije i izjednačujući gol u poslednjoj sekundi (90.+7, 2-2 konačan rezultat). Gol koji produžava seriju za jednu utakmicu.

Zahvaljujući ovom golu, Bajer Leverkuzen je definitivno ušao u legendu pošto je sa 49 mečeva bez poraza (40 pobeda, 9 remija), Die Schwarzroten ima najbolji nepobeđeni niz u evropskom fudbalu uoči Benfike (48 mečeva) 1963. Bajer Leverkuzen se ove sezone 10 puta vraćao sa leđa i postigao 35 golova u poslednjoj četvrtini od sat vremena utakmice. Još jedan rekord. Već nemački šampioni, Bajer može da produži svoju istorijsku sezonu pobedom nad C3 protiv Atalante i Kupa Nemačke protiv Kajzerslauterna.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.