AC Milan je pronašao zamenu Olivijea Žirua

AC Milan je pronašao zamenu Olivijea Žirua

Instaliran kao broj 9 AC Milana od 2021. godine, Olivije Žiru će napustiti italijanski klub na kraju sezone za SAD. Zbog toga je na raspolaganju mesto za napadača i Milanezi ovog leta žele da investiraju u njegovog naslednika. Prema Gazzetta dello Sport, Rossoneri ciljaju Bendžamina Šeška (20 godina). Napadač, koji je u Lajpcig stigao prošle godine, nakon što ga je pokrenuo pomoćni klub RB Salcburga, pokazao je svoje kvalitete poslednjih nedelja. Slovenac je postigao gol na poslednjih pet utakmica Bundeslige i veliki je doprinos dobrom momentumu svog tima. Da bi platio igraču, AC Milan će morati da ukine klauzulu o oslobađanju igrača.

Prema pisanju italijanskog dnevnika, ta klauzula bi trenutno iznosila 50 miliona evra. Cena koja ne plaši Milance, zavedena atletskim i mladim profilom igrača. Klauzula bi mogla da se pope na 75 miliona evra u narednim mesecima za igrača pod ugovorom do 2028. Ukoliko igrač i Milan naprave potez ovog leta, Bendžamin Šeško bi bio najskuplji transfer koji su napravili Rossoneri.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.