Liga šampiona, Dortmund: jedan igrač odsutan protiv PSŽ-a… zbog baccalaureata

Liga šampiona, Dortmund: jedan igrač odsutan protiv PSŽ-a... zbog baccalaureata

Pobedom od 5:1 nad Augsburgom u ligi u subotu, Dortmund je poslao snažnu poruku PSŽ-u uoči drugog dela polufinala Lige šampiona u utorak. Međutim, sa preuređenih jedanaest je Edin Terzić pristupio ovom meču sa niskim ulozima, započevši nekoliko omladinaca kao što je Kjel Vitjen na sredini terena.

Osamnaestogodišnja Nemica je posle pauze pružila asistenciju Marku Reusu i pružila besprekoran učinak. Nastup koji je trebalo da mu zasluži mesto na tabeli sa rezultatima protiv PSG-a, ali na kraju nije trebalo da bude. Razlog? Igrač će po polaći ispite iz matematike za BAC. Njegov trener je bio taj koji je juče saopštio vest: „Kjel je imao odličnu partiju. Nažalost, neće biti na raspolaganju u utorak protiv Pariza. Postoji jednostavan razlog za ovo: prolazi svoj baccalaureate.“. BILD izveštava da je igrač namerno propustio Svetsko prvenstvo U17 u novembru, koje je na kraju osvojila Nemačka, preferirajući da se fokusira na školu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.