Novčana izjava Bajern Minhena o Florijanu Vircu!

Novčana izjava Bajern Minhena o Florijanu Vircu!

Voda se kvasi, vatra gori i Bajern Minhen osvaja Bundesligu. To su tri očigledne stvari koje se uče od malih nogu i koje nisu patile ni od kakve protivrečnosti u poslednjih 11 godina. Ali ove godine, stanovnici Alianc Arene konačno su upoznali Bajer Leverkuzen. Zemljotres oko kojeg ni veliki Bajern sigurno nije mogao ništa da uradi. I zaista, na iznenađenje svih, bavarski klub nije uspeo u pohodu na 12. uzastopnu titulu Bundeslige. Sa druge strane, B04 je osvojio prvu ligašku titulu u svojoj istoriji na kraju sezone koja je bila samo istorijska.

Pod okriljem blefnog Ksabija Alonsa u svojoj prvoj sezoni na klupi profesionalnog tima, saigrači Viktora Bonifacea su i dalje nepobeđeni posle 46 utakmica u izdanju 2023-2024 koje će se završiti za nešto manje od mesec dana. Ova berba nosi i pečat nekoliko otkrovenja koja su očarala dane pristalica Bajera 04. Pored Jérémie Frimpong, Victor Boniface i Nathan Tella, veliko otkrovenje ovog tima je Florijan Virc. Briljantan od profesionalnog debija 2020. godine, poslednjih meseci je ustao i postao majstor nemačkog šampiona.

Bajern Minhen će ići na Florijana Virca

Dragi iz BajArene, 21-godišnjak je takođe naglašen u sistemu koji mu savršeno odgovara. Tako virtuoz Bajer Leverkuzena ove sezone sastavlja 18 golova i 19 asistencija na 45 utakmica. Vrtoglavi zapis koji mu je neizbežno omogućio da igra glavnu ulogu direktno sa Manšaftom. Strelac martovskog mitinga protiv Francuske, rodom iz Pulhajma, trebalo bi da bude stalni starter jedanaesterca Džulijana Nagelsmana kod kuće. Iz svih ovih razloga, budućnost izgleda veoma svetla za Florijana Virca. A ovo se nikada ne gubi na Bajern Minhenu. Istorijski poznat po izgradnji svog uspeha oko igrača koji su nastupali na drugoj strani Rajne (Getze, Levandovski, Humels), lideri Minhena bi želeli da urade isto ovog leta sa brojem 10 B04.

Međutim, iako su do sada bile samo glasine, čini se da je nemački kadilak otkucao ime jednog od njihovih glavnih mučitelja. A prema rečima sportskog direktora Bajerna Maksa Eberla nemačkoj medijskoj kući Die Welt, letnja ofanziva se očigledno ne isključuje: „Kada igrač ovog kalibra izađe na tržište, morate da se nosite sa tim. Ipak, moguće je da će odbiti naš predlog.Dok je pod ugovorom do 2027. Žig za prenos, Bajern Minhen će morati da razbije banku kako bi imao šanse da se nemački internacionalac (16 kapica, 1 gol) pridruži Bavarskoj ovog leta. Osim ovog čisto monetarnog aspekta, volju igrača ne treba umanjiti. S obzirom da je Ksabi Alonso izabrao da ostane sa Verkselfom, Florijan Virc bi mogao da bude na iskušenju zbog finalne sezone sa svojim trening klubom… Da se nastavi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.