Bundesliga: Keln na ivici relegacije posle remija protiv Frajburga

Bundesliga: Keln na ivici relegacije posle remija protiv Frajburga

Keln više nema svoju sudbinu u svojim rukama. U ovom meču poslednje šanse, Kelneri su ugostili Frajburg u svom RheinEnergieStadionu. I dalje bez Dejvija Selkea, ali sa Lukom Valdšmitom, domaća strana je počela sa dobrim namerama i nametnula svoj tempo u prvom poluvremenu. Međutim, oni su u više navrata oprobali sreću, ali nisu uspeli da zaista zaprete golmanu Frajburga. Sa ukupno 20 šuteva, nedostajali su im kadar i uspeh.

Jan Thielmann je tri puta pokušavao sa distance, što je simbol ovog priznanja neuspeha pred golom. Sa druge strane, za Frajburg igrači Kristijana Štrajha nisu imali toliko šansi ali su ipak uspeli da stvore neke opasne situacije. Vinćenco Grifo i Roland Salai su mogli da napravi razliku u prvom poluvremenu. Ovim remijem bez golova, Keln možda gubi poslednju šansu. Ako relegacija ne bude potvrđena večeras, pobeda za Majnc sutra u Hajdenhajmu će zakopati svu nadu za FK Keln. Sa svoje strane, ni Frajburgu ne ide dobro. Ovim bodom iz žreba ostaju na sedmom mestu, kvalifikujući se za Konferenciju Lige Evropa. Međutim, oni ostaju na milost i nemilost Hofenhajmu, Augsburgu i Verderu iz Bremena, nedaleko odmakao na tabeli.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.