BL: Dortmund ošamutio Augzburg, Bajern Minhen pao u Štutgartu

BL: Dortmund ošamutio Augzburg, Bajern Minhen pao u Štutgartu

Dan nakon što je RB Lajpcig remizirao u Hofenhajmu, Matchday 32 iz Bundeslige nastavljen je u subotu sa četiri meča na programu sa startom postavljenim za 15:30. Kao poslednju probu pred put na „Parc des Princes“ gde će se narednog utorka suočiti sa PSG-om, Borusija Dortmund je potvrdila njihov povratak u formu razbijanjem Augsburga, uprkos sjajno rekonstruisanoj ekipi (5-1). Moukoko, koji je postigao protezu, Malen, Reus i Nmeča bili su strelci dana za Borusen. Vargasov smanjenje u prvom poluvremenu ostaće anegdotalno za Fuggerstädtera koji odugovlači u najgorem mogućem trenutku u trci za Evropu.

Na marginama njihove polufinalne druge deonice Lige šampiona, Bajern Minhen je pao u Štutgartu (3-1). Dok je Kejn odgovorio na Stergiouov opener, Bavarci su dozvolili da im tri boda izmaknu u drugom poluvremenu, s tim da su Vu-Jeong i Sajlas dali pobedu Svabjanima i sada zaostaju dva boda za svojim minhenskim kolegama na stajalište. Na Veserstadionu, Verderu iz Bremena i Bousiji Mönchengladbach odigrali su nerešeno 2:2. Rezultat koji ne odgovara nijednoj strani u insofaru pošto klub iz Vesera ostaje na pragu Evrope dok će Puleni morati da se bore do kraja kako bi osigurali opstanak. Pobednici prošle nedelje u Frajburgu u Volfsburgu nisu imali problema da se reše Darmštata (3-0), koji je već osuđen na relegaciju donjeg ešalona. Ovom trećom uzastopnom pobedom u ligi, Volfsburgu je gotovo zagarantovano mesto u nemačkom vrhunskom letu sledeće sezone.

Rezultati Multipleksa

  • Dortmund 5-1 Augsburg: Moukoko (4′, 29′), Malen (20′), Reus (34′), Nmecha (64′) / Vargas (32′)
  • Љtutgart 3-1 Bajern Minhen: Stergiou (29′), Vu-Jeong (83′), Sajlas (90′+3) / Kejn (37′)
  • Verder Bremen 2-2 Mönchengladbach: Woltemade (45′+1, 65′) / Hack (8′), Nojhaus (90′+1)
  • Volfsburg 3-0 Darmštat: Vimer (8′), Vetar (11′), Cerny (90′+3)
Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.